Новината на БЛИЦ, че Георги Дерменджиев поема националния отбор, беше потвърдена от самия наставник. След като вчера първи пуснахме голямата бомба, по-рано днес Йордан Лечков първо пред БЛИЦ потвърди и обяви за треньора, уточнявайки, че остават да се уточнят някои дребни детайли. Сега това стори и специалистът.

„Да, аз поемам националния отбор. Наистина се разбрахме и има малки технически подробности, които не са никакъв проблем. Подписването на договора е формалност”, заяви Дерменджиев пред БЛИЦ.

"Наясно съм с цялата обстановка каква е. Да, вярно, че поемам отбора в труден момент, но нека да не гледаме толкова негативно. Не сме първата и единствена страна, която губи с 0:6. Нали помните как Германия би Бразилия със 7:1 на Мондиал 2014... Трябва да сме реалисти и дори, когато губим, нека да уважаваме отбора си. Това са ни възможностите на този етап", каза още Дерменджиев. 

Попитан относно шансовете ни за класиране на Евро 2020, специалистът коментира: "Шансове има, но нека вървим стъпка по стъпка. Знаете, че ще има и ново ръководство на футболния съюз. Целта ми сега е да направя така, че за баражите през март да имаме готов отбор. Да, шансовете Евро 2020 са още живи, като се има предвид и че ще се паднем със съперник от нашата черга. Важното е да сме в оптимална форма и да покажем най-доброто през март."
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Winbet - на един клик разстояние! (18+)