Георги Миланов беше определен за най-добър футболист на България за 2012 година. Втори в 52-ото издание на класацията остана защитникът на Партизан Иван Иванов, а на трето място - играчът на ПСВ Айндховен Станислав Манолев.

Церемонията "Футболист на годината" се проведе в един от столичните МОЛ-ове, а сред гостите беше спортният министър Свилен Нейков, представители на БФС начело с Борислав Михайлов, много футболисти и ветерани. Място на първи ред беше заел и Христо Стоичков. Камата беше заедно с щерка си Михаела, а до нея стоеше вратарят Стефано Кунчев.

20-годишният Миланов получи отличието от Борислав Михайлов. Направи впечатление обаче, че талантът от град Левски игнорира президента на БФС. Миланов извика треньора си и свой идол Христо Стоичков да излезе при него на сцената, като в този момент Михайлов се оттегли встрани. Както е известно, Ицо и Боби са в открита война. Футболистът на 2012 година изрично благодари на Стоичков, а за БФС и Михайлов не обели и дума. 

Ицо прегърна Миланов и му честити наградата. Именно асът на Литекс се превръща в най-младият футболистпечелил най-престижното отличие в българския футбол. Миланов също така е първият играч на ловешкия клуб, който става №1.

Преди да бъде обявен за Футболист на 2012 година талантът получи и приза за най-добър футболист в "А" група за 2012-а. Връчи му го Стоичков, а след таланта в тази класация останаха Емил Гъргоров и Светослав Дяков от Лудогорец.

Награда получи и Стилиян Петров, който води битка с левкемията
. Призът на Стенли е за утвърждаване на авторитета на българския футбол. Това обяви Весела Лечева - организатор на церемонията. Сърцатият халф е в Лондон и нямаше как да присъства на "Футболист на годината", а наградата от негово име взе членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов.

Приз беше отреден и на националния селекционер Любослав Пенев - за най-голям принос за развитието на футбола.
Наставникът на "трикольорите" обаче не присъства на "Футболист на годината". От негово име на сцената излезе асистентът му Радослав Здравков.

"Искам да изразя съжалението на Любослав Пенев, че не може да присъства на церемонията. Благодарен е на всички", заяви Здравков.

Наградата за най-красив гол по българските терени за 2012 година беше връчена на Давид Каядо от Берое, наказал Литекс със страхотно изпълнение.

Младият вратар Стефано Кунчев заслужи адмирации с разкритията преди месеци за "черното тото", когато разказа, че са му били предлагани пари, за да допусне голове в мач на младежките ни национали с Австрия. Постъпката на стража му донесе наградата за феърплей.

Зa Откритиe на 2012 година беше награден Антонио Вутов от "Левски".

За доброто настроение на присъстващите на церемонията се погрижиха "Deep Zone Project", брейкърите от "Електрик Форс Крю", бийтбоксърът Скилър и танцьорът Метин Енимехмедов.

Наградите за 2012 година:

„Футболист на България“
1.Георги МИЛАНОВ (Литекс)
2.Иван ИВАНОВ (Партизан, Сърбия)
3.Станислав МАНОЛЕВ (ПСВ Айндховен, Холандия)

„Футболист на „А“ група“
1.Георги МИЛАНОВ (Литекс)
2.Емил ГЪРГОРОВ (Лудогорец)
3.Светослав ДЯКОВ (Лудогорец)

 „Откритие на годината“
Антонио ВУТОВ ("Левски")

Специална награда 
Стилиян Петров ("Астън вила")

Най-голям принос за развитието на българския футбола
Любослав Пенев

Най-красив гол 
Давид Каядо (Берое)

Най-спортсменска проява 
Стефано Кунчев (Славия)