Треньорът на Черноморец Георги Василев ще бъде лишен от двама основни футболисти в защитната четворка за мача с Литекс. Първият двубой от 22-ия кръг на "А" група е утре от 21:00 часа на "Лазур". По програма мачът трябваше да се играе на 18 април, но беше изтеглен по решение на БФС, без да се вземе съгласието на "акулите".

Капитанът на Черноморец Траян Дянков не е възстановен от травма, а Йохен Зайц е наказан.

Генерала ще включи 19 играчи в групата за мача. От избора му отпадат оперираният след тежка контузия Мартин Тошев, конгоанецът Лис Муйтис и италианците Алберто Куадри и Мишел Кручани.

"Не бих казал, че ще тръгнем да се надиграваме, а по-скоро да се противопоставим на Литекс. Дано да е успешно. Ловчанлии обичат противникът да ги натиска, защото имат бързи нападатели и атакуват с дублиране на фланговете. Подход слепешката ще ни донесе проблеми", сподели Василев.

"Литекс е много добър и балансиран за нашите стандарти отбор. Неслучайно са на първо място. Бих отличил атаката им, в която Том, Дока и Папа Диуф оформят трио, което създава доста проблеми на противниковите защити", коментира Генерала.

"Не искам да говоря за "хикс" или достойна загуба. Иска ми се да спечелим и ще излезем за победа. Позицията на противника е достатъчен стимул и дразнител да покажем добри неща", допълни опитният наставник.

Гочето посочи, че в последния мач срещу Сливен е гласувал доверие в стартовата 11-орка на вратаря Стоян Колев, след като на германеца Паскал Борел това лято му изтича договора, а и срещу Славия за Купата допусна сериозна грешка.

"Не съм търсил умишлено мотиви да го сменя, но като има грешки, правят се и промени", коментира старши треньорът на "акулите" и уточни, че освен на Борел това лято изтича договорът и на Зайц, както и престоят на преотстъпените Савио, Куадри и Кручани. /БЛИЦ