Георги Иванов-Гонзо донесе победата на Левски с 2:0 като гост на Миньор. Срещата от 14-ия кръг на "А" група бе изгледана от близо 4500 зрители. Това бе първи мач за "жълто-черните" в Перник след завръщането на тима в майсторската група. Досега Димитър Алексиев и футболистите му домакинстваха на стадион "Осогово" в Кюстендил.

Любимецът на сектор "Б" вкара и двете попадения за "сините", като първо се разписа в 44-ата, а след това и в 65-ата минута. По този начин Гонзо помрачи празника на града, а вече има четири попадения от началото на сезона в "А" група.

Победата в Перник бе трета поредна за "сините" в шампионатен мач, които по-рано удариха Спартак (Варна) като гост с 1:0 и Славия на "Герена" отново с 1:0. Във вратата на Левски не е падал гол в среща от майсторската ни група вече 276 минути.

С прибавените три точки "сините" събраха 30 в актива си и оглавиха класирането на "А" група поне за малко повече от два часа. ЦСКА е с 28, но шампионите приемат от 16:00 часа Литекс на "Армията" и при успех отново ще си върнат лидерството. В сряда на Левски предстои 1/8-финален мач от турнира за Купата на България. Кокала и избраниците му ще гостуват в "Надежда" на Локо (Сф) от 13:30 часа.

Срещата в Перник спокойно може да бъде определена като един от най-силните мачове за Левски от доста време насам. "Сините" диктуваха играта през по-голямата част от мача и заслужено се поздравиха с победата.

Първото по-сериозно положение пред една от двете врати бе в 17-ата минута, когато силен удар на Владимир Гаджев бе избит със сетни усилия от Ивайло Иванов в корнер. В този момент запътилият се да го изпълнява Дарко Тасевски бе нацелен със снежна топка в лицето от фен на "жълто-черните".

Три минути по-късно Самет Ашимов направи шпагат и чисто изби топката от краката на Георги Иванов, който навлизаше опасно в наказателното поле на Миньор.

В 31-ата минута Валмир стреля от пряк свободен удар, но вратарят на Левски улови топката. Минута преди края на първото полувреме "сините" успяха да поведат в резултата. Гонзо реализира с глава от легнало положение, след като получи пас от Жоазиньо, който проби по лявото крило.

Секунди по-късно Румен Трифонов направи уникален пропуск пред вратата на Левски и по този начин лиши домакините от изравняването. Играчът на Миньор се озова зад защитата на "сините", но не успя да реализира в опразнената врата на Петков, тъй като Веско Минев се намеси успешно в последния момент.

И след почивката възпитаниците на Емил Велев диктуваха играта. В 55-ата минута Жоазиньо преодоля двама бранители на домакините, но след това Венци Василев с шпагат му изби топката от краката.

В 65-ата минута Гонзо удвои преднината на Левски. Зе Суарес подаде на Тасевски, който хитро с пета пусна към Георги Иванов и за него не бе проблем да промуши за втори път топката в мрежата на Ивайло Иванов с красив плътен  удар.

До края на срещата "сините" продължиха да са по-активният отбор и направиха още няколко хубави скоростни атаки, които обаче не завършиха с ново попадение.

Срещата по минути - ТУК

МИНЬОР - ЛЕВСКИ 0:2
0:1 Георги Иванов (44), 0:2 Георги Иванов (65)

МИНЬОР: 99.Ивайло Иванов, 3.Пейчо Делиминков, 5.Венцислав Василев, 8.Румен Трифонов, 15.Димитър Мутафов (67-10.Петьо Динков), 6.Николай Дюлгеров, 7.Валмир (46-23.Христо Господинов), 19.Петър Петров, 20.Николай Станков (66-9.Станислав Руменов), 26.Самет Ашимов, 21.Костадин Хазуров

ЛЕВСКИ: 1.Георги Петков, 30.Лъчезар Балтанов, 23.Давид Бистрон, 14.Веселин Минев, 25.Лусио Вагнер, 8.Георги Сърмов, 45.Владимир Гаджев (78-7.Жеан Карлош), 21.Зе Суарес (66-18.Мирослав Иванов), 22.Дарко Тасевски, 10.Жоазиньо (72-24.Николай Димитров), 9.Георги Иванов

Перник, ст. "Миньор" - 4500 зрители
Съдия: Христо Ристосков
Жълти картони: Венцислав Василев, Самет Ашимов (Миньор); Лусио Вагнер, Зе Суарес (Левски)