Спортният директор на Левски Георги Иванов-Гонзо бе ядосан от слабата игра на футболистите във вечното дерби с ЦСКА, загубено от "сините" с 0:2.

"Левски не се гради около 6-7 човека и всички останали да са като помощници. Мен ме е яд за играта, която показахме. Мисля, че Левски не отговаряше на това дерби. В такъв мач трябва да играят футболисти, които имат сърце. В дербито печели този отбор, който е по-мотивирания. Днес не можах да го видя в нашите футболисти", ядосваше се Гонзо след загубата от ЦСКА.

"Явно на някои хора това им е нивото. Не знам на какво се дължи тази игра на отбора. Жалкото е, че Левски не успя да създаде дори и голово положение. Не искаме да се оправдаваме. И преди мача ви казах, че поемам вината за това, което се случи. Нормално, беше ни ясно, че без тези четиримата основни играчи и Бардон, който се контузи в гостуването с Виляреал, ще ни бъде доста тежко. Очаквах обаче тези момчета, които получават по-рядко шанс, да бъдат мотивирани. За мен ЦСКА не е на нивото на което трябва, но не бяха и по-слаби", каза още Гонзо.

"Проблемите в атака ги виждаме от 5-6 мача, но не бях толкова убеден дали трябва да се върна в игра. Сигурно след Нова година ще го направя", добави още Иванов.

"Повече яснота около пропадането на трансфера на четиримата наши играчи в Рубин може да ви каже г-н Батков. Може би има някаква причина. Може би уговорките, които са имали, не са се спазили", заяви още Гонзо.

"В Левски трябва да се прояви манталитет. Още след мача със Славия казах на някои футболисти, че не могат да продължат, тъй като бихме на ходом. След това с Локо (Сф) след 1:2 по никакъв начин не успяхме да обърнем резултата. Нормално е да искаме да привлечем нови футболисти през зимната пауза, които ще се раздадат на терена. Те трябва да живеят с това, че играят в Левски, а за да играеш в този клуб трябва да дадеш много жертви, защото Левски е най-силният отбор в България. След като се върнат четиримата и Седрик бъде готов, ще бъдем много по-силни. Убеден съм, че Левски ще стане шампион. Тези хора, това, което им се говори, не го приемат, ще се разделим с тях. До Нова година всички ще имат шанс да се докажат. След това ще се знае дали ще останат, или не", завърши Гонзо. /БЛИЦ