Исторически е днешният финал за Суперкупата на България. И за шампиона Лудогорец, и за носителя на Купата Черно море. Двубоят е от 20 часа на стадион "Лазур" в Бургас.

Ако разградчани победят тази вечер, това ще бъде девети трофей за тима от влизането му в елита през 2011 година. "Орлите" спечелиха последните четири шампионски титли, като триумфираха по два пъти в турнира за Купата (2012, 2014) и за Суперкупата на България (2012, 2014). При успех лудогорци ще изравнят "Левски", който има три приза (2005, 2007 и 2009). Първи по спечелени Суперкупи е ЦСКА - с 4. Литекс, Берое и Локо (Пд) имат по един трофей.

Ето защо мачът е исторически и за Черно море. При победа тази вечер "моряците" ще се превърнат в седмия клуб, притежаващ Суперкупата на България.

ЛУДОГОРЕЦ - ЧЕРНО МОРЕ
Днес от 20 часа, пряко по Диема Спорт 2/HD
Бургас, ст. "Лазур"
Съдия:
Станислав Тодоров

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЛУДОГОРЕЦ:
Владислав Стоянов, Лукас Саша, Георги Терзиев, Козмин Моци, Браян Ангуло, Андре Препелица, Марселиньо, Върджил, Мисиджан, Светослав Дяков, Джоди Лукоки, Жуниор Кишада
Резерви: Борян, Ал. Александров, Натанаел, Анисе, М. Александров, Кафу, Чунчуков
Контузен: Минев
Наказан: Сисиньо
Треньор: Бруно Рибейро

Черно море: Георги Китанов, Стефан Станчев, Тодор Паланков, Траян Траянов, Михаил Венков, Стенио до Сантос, Марк Клок, Матиас Курьор, Мехди Бурабия, Симеон Райков, Вилиян Бижев
Резерви: Чанович, Кулибали, Жиньо, Д. Георгиев, Буркхард, Васев, Ж. Петков
Контузени: Бакари, Расим
Наказани: няма
Треньор: Никола Спасов

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015