Селекционерът на България Ивайло Петев работи всеки ден. Това разкри той в предаването "Спортна треска" по БНТ. Треньорът коментира родния футбол, изхвърлянето на ЦСКА и Локомотив (Сф) в аматьорския футбол, последните събития в "Левски", както и предстоящия мач с Норвегия. Конкретно за "армейците" Петев призна, че вярва в Гриша Ганчев и именно той ще върне отбора там, където му е мястото.

"За мен като национален селекционер почивка няма. Всеки ден имам работа. Изхвърлянето на ЦСКА и Локомотив (София) от професионалния футбол е голяма загуба за футбола и за всички хора, които обичат тази игра. Националният отбор също е губещ, защото отдавна се е превърнало в традиция играчи от тези два тима да стават част от представителния тим. Едва ли ще извикам техни футболисти, защото дори не знам с кой ще подпишат през лятото.

Според мен обаче Гриша Ганчев ще се справи с ЦСКА. От доста време е във футбола. Вие сте свидетели, че когато Литекс влезе в "А" група, постигна много успехи. Изборът му на екип е изключително правилен и професионален. Сигурен съм, че ЦСКА ще се завърне там, където трябва под негово ръководство.

На "Левски" също няма да им бъде лесно с толкова малък бюджет. При това положение ще се даде шанс на повече играчи от школата. Надявам се да излезе някой нов "син" национал , но всичко зависи от самите футболисти. Принципно националният отбор е отворена страница за всеки, който покаже потенциал.

Дано новият сезон в "А" група бъде по-силен от последния. Не останах доволен от това, което видях. Надявам се смяната на формата да спомогне за повишаване на качеството", коментира Петев.

Селекционерът призна, че ще рискува срещу Норвегия. България се нуждае от победа на 3 септември в София, за да запази шанс за класиране на Евро 2016.

"Мачът с Норвегия ще бъде ва банк. Това е рисков двубой, но като цяло всеки е такъв. Искам да покажем, че сме по-добрият отбор на терена и да задминем норвежците по точки. Надявам се и всички футболисти да са здрави и да бъдат подготвени на 100% с клубните си отбори."