Вратарят на Левски Милан Миятович не само успя да измести Николай Михайлов от титулярния състав, но се оказа, че в момента е част от Топ 10 в Европа сред играчите на своята позицията.

32-годишният черногорец заема дели осмото място сред вратарите, които имат най-много записани мачове без допуснат гол през сезона, пише "Тема Спорт". До момента Миятович е получил 11 попадения в 13 мача в родния шампионат.

С най-много мачове без допуснат гол са Йеспер Хансен (Мидтиланд) и Юкихито Сато (Славия Прага), които имат по девет „сухи мрежи“. Хансен е направил това в 13 мача, докато японецът в 11 срещи.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Интересното е, че веднага след Милан Миятович се нарежда бившият страж на ЦСКА Данте Стипица. Хърватинът бе при “армейците” миналия сезон, но не успя да се наложи в конкуренцията на Витаутас Черниаускас. Сега той пази за полския Погон (Шчечин). В бившия тим на Спас Делев той има 6 сухи мрежи в 12 мача за първенство.

Сегашният титуляр на “червените” - бразилецът Густаво Бусато, пък е с 4 мача без гол. С пет са двамата вратари на Лудогорец - Пламен Илиев и Ренан.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020