Валери Божинов прави опити да си осигури последно 10 в кариерата си в чужбина. Според запознати той води преговори с отбор от Турция. Очаква се развръзката да настъпи до няколко дни, твърди „Меридиан Мач“. Затова и Валери продължава да се дърпа от договор с Ботев (Враца), където води подготовка, след като се раздели с Левски. 

Появиха се информации, че Сашо Ангелов ще разчита на него за гостуването на Славия днес от 18:00 часа, но това едва ли ще се случи. Причината е именно възможността Валери да осъществи още един трансфер в чужбина.

До този момент той е играл в Италия, Англия, Португалия, Китай, Сърбия, Хърватия и Швейцария. Така ще може да прибави още една държава и нов отбор във визитката си. Божинов е ритал за 15 клуба, а самият той разкри, че иска да стигне поне до 16. Запознати твърдят, че Валери едва ли ще стигне до елита на югоизточната ни съседка, но може да си осигури доста добри пари от отборите, които се борят за промоция там.

Ако все пак нещата се разсъхнат, Божинов ще трябва да пробва нов рестарт на кариерата си във Враца, за да изпълни думата, която е дал пред Сашо Ангелов. До този момент има само два отбора, в които се е подвизавал два пъти - Лече и Левски.