Скандалният съдия Георги Кабаков, допуска куп гафове и в мачовете извън пределите на България. Не един и два клуба и медии в Европа са се оплакали от българския рефер, който опорочи мача Лудогорец - Черно море, пишат колегите от "Гонг". След двубоя изпълнителният директор на шампионите Ангел Петричев обяви пред БЛИЦ, че "орлите" не искат повече този съдия да свири техни мачове.

Същото направи и Левски преди известно време. Чудно защо обаче в България някои хора правят всичко възможно да налагат Кабаков и да обясняват колко добър рефер е всъщност. Само ще припомним през 2018 година как жестоко се подигра с Дунав.  

Ето и част от отзивите за Кабаков от Испания и Турция, като подчертаваме, че в Испания го критикуват след победа с 4:1. 

Полуфинал на Евро 2019 за младежи между Испания и Франция (4:1) 

Българският рефер Георги Кабаков свири полуфинала на Евро 2019 за младежи между Испания и Франция, спечелен от иберийците с 4:1. 
Съдията отсъди две дузпи - по една и за всеки тим. 

Въпреки успеха, медиите в Испания разкритикуваха представянето на родния арбитър. 

"Марка" отбелязва, че в началото на мача Кабаков е подминал стопроцентова дузпа за игра с ръка на Бало Туре. 

Твърди се, че и двата наказателни удара, които съдията отсъди са пресилени. При първата той санкционира леко побутване на Рейн-Аделаид от страна на Жуниор Фирпо. При втората прецени, че Оярсабал е настъпен в пеналта. 

"Съдийството бе пълна катастрофа. Реферът подмина дузпа за учебник, а свири две фантомни", написа пък един от водещите анализатори на AS.

Двубой от Лига Европа между Фенербахче и Андерлехт

Георги Кабаков е остро критикуван и от ръководството на Фенербахче заради грешни решения в мача Андерлехт в Лига Европа през 2018 година.

Редица турски медии отбелязват, че "с отсъжданията си българският съдия е вбесил футболистите и феновете на Фенербахче", а "Фотомач" излезе със заглавие: "Георги Кабаков ни подлуди!", като допълва в коментара си, че арбитърът е показал двоен стандарт при отсъждането на нарушенията.

От турския футболен гранд Фенербахче изразиха недоволството си от някои решения на българския главен съдия Георги Кабаков в двубоя срещу Андерлехт от Лига Европа снощи. Мачът в Брюксел завърши 2:2, като претенциите на гостите бяха за част от жълтите картони, които Кабаков показа.

Българският арбитър извади общо 11 жълти картони в срещата, 7 от които за играчи на Фенербахче.

"Не искам да коментирам съдията. Той и без това привлече достатъчно внимание. Ще кажа само, че моите играчи заслужават комплименти, че останаха 11 души на терена до края и никой не получи червен картон през второто полувреме. С този съдия това не беше лесно", коментира наставникът на истанбулския отбор Филип Коку.