България загуби с 1:2 от Норвегия в третия си мач от европейските квалификации по пътя към Франция 2016. Поражението остави тима на Любослав Пенев на четвърта позиция в групата и засега извън претендентите за еврошампионата.
 
Не резултатът и загубените точки, а играта обаче притесни повече фенове и специалисти, които не спряха да коментират Пенев и избраниците му.
 
Статистиката сочи само две единици в графите "Голове" и "Асистенции" след мача. Освен попадението на Бодуров, и Александър Тонев може да се похвали с нещо хубаво - голов пас. Най-фаулиран от нашите е бил Георги Миланов с 5 нарушения, а Николай Бодуров най-често е нарушавал правилата - 4 пъти.
European_Qualifiers_2016___Norway_Bulgaria_____UEFA.jpg
 
Отборната статистика обаче не говори толкова зле за играта ни. Притежавали сме топката в 53% от времето и сме си подавали по-често топката (323 срещу 272). 
European__.jpg
 
В играта ни обаче липсва разнообразие. "горещите моменти" пред вратата на норвежците са дошли главно през центъра и около дъгата на наказателното поле (в бяло), докато съперникът ни е пробивал най-често от ляво.
European.jpg

Нашата група "Н" за европейските квалификации