Националният селекционер на Швейцария Отмар Хицфелд остана доволен след победата над България с 3:1 и заяви, че воденият от него отбор в нито един момент не е дал на съперника да контролира събитията на терена.

"Шакири направи голям мач. Той е израснал много тактически и всички видяха колко свободни пространства отвори за Стефан Лихтщайнер, след като влизаше навътре и нашия краен защитник можеше да пробива по фланга", коментира Хицфелд.

"Контролирахме изцяло събитията на терена. Имам отбор, който заслужава голям комплимент и аз им го казах в съблекалнята. Сега трябва да задържим тази инерция. Въпреки негативното начало на мача, търпеливо продължихме да играем и да търсим гола. Наистина е голям шанс да изравним в последната минута на първото полувреме, но трябва да се съгласим, че не дадохме никаква възможност на България да вземе инициативата в този мач", допълни именитият специалист.

"Мисля, че вече поехме по правилната посока, но до момента сме направили една крачка. Следващата трябва да я направим в гостуването на Уелс. И тогава ще имаме възможност със собствени усилия да се преборим за второто място в групата, каквато реално е нашата цел", каза още Отмар Хицфелд.