Старши треньорът на ЦСКА Христо Янев обяви, че тимът ще брани името си в полуфиналната битка с Берое за Купата на България. Първият двубой е в сряда от 19:15 часа в Стара Загора. Той уточни, че никой не е обявявал спечелването на трофея като цел пред клуба.

"Знаем, че сме ЦСКА и трябва да защитаваме името на отбора и трябва да се справим по най-добрия начин. Това е бонус-мач за нас, от него само можем да спечелим. Ние не сме отбор, който е обявявал някога за цел спечелването на Купата на България", заяви треньорът в интервю за "Нова телевизия".

"Ако има разлика, ще я видим на терена. Берое е много добър отбор с класни футболисти. Имат 4-5 национални състезатели, което не е за подценяване. Това е отбор, който в последните години диктува модата в българския футбол и винаги е във високите нива на класирането. Участник е в крайната фаза на Купата на България. Затова трябва да подходим сериозно, без напрежение, защото няма какво да се напрягаме. Ще се съобразим с това, че трябва да се играят два мача и ще потърсим да извлечем максимума от тях" добави той.

"Ние и досега показахме, че не случайно сме стигнали до тук и победихме категорично всеки един отбор, който се изправи срещу нас. И скаме да играем атрактивен футбол и искаме да доставяме удоволствие на хората, които ни гледат по стадионите. Така че това е най-важното за нас", сподели Янев и каза, че пази хубави спомени от престоя си в Берое.

"ЦСКА заслужава да е в елита на българския футбол. Виждаме, че без ЦСКА интересът е съвсем различен", каза още треньорът на ЦСКА.