Новият старши треньор на Левски Емил Велев-Кокала се надява да отстрани БАТЕ Борисов и да класира "сините" в групите на Шампионската лига. Наставникът гостува днес в дискусионен клуб "Футбол.бг", където на няколко пъти изтъкна, че не иска да бъде подценяван. 

"Би трябвало да съм късметлия, защо да не съм. Аз съм редовен човек, старая се да бъда максимално коректен с всеки. Ако някой ме обиди, ще си получи заслуженото. Не трябва да бъда подценяван”, отсече Кокала.

"Футболистите на Левски са големи професионалисти. За тях футболът не е само хоби, но и работа. Те искат да печелят пари, материалните стимули при тях са много решаващи. Според мен за тях няма значение кой ще ги води. Естествено има значение личността, треньорът. Аз разчитам, че те дълбоко ме познават. Знаят с кой се захващат и с какво се захващат. Те трябва да си знаят мястото в отбора, а аз ще бъда много взискателен към тях”, продължи треньорът на Левски, цитиран от "Гонг".

Според Емил Велев "сините" са фаворити срещу БАТЕ Борисов, въпреки негативния резултат от първата среща между двата отбора. "Знаете, че Левски е институция в българския футбол. Нашият клуб е постигнал много. За мен няма място за сравнение, ние сме фаворити”, категоричен е Велев.

"Негативният резултат от първия мач е доста обезпокояващ. Какво да се направи, това е футболът. Хубаво е, че има среща реванш. Отиваме на техен терен, на тяхна земя, трябва да се преборим и да ги бием”, допълни специалистът, който ще подпише договор за 2 години, като старши треньор на Левски, за което БЛИЦ ви информира вчера.

"Всеки треньор, с който съм работил е имал различни концепции. Един е разчитал повече на отбраната, а друг на атаката. Не искам да конкретизирам. Мисля, че съм взел най-доброто от всеки. Работили сме заедно, те са приемали моето мнение, защото знаят, че съм професионалист. Нещата винаги са вървели”, отбеляза още Емо Велев.

"Имам много собствени идеи, които ще наложа, като стил и начин на игра. Това, което съм придобил от колегите като опит, също ще го приложа. Във футбола нищо не може да се отрича”, коментира Велев.

Треньорът на Левски смята, че в клуба са събрани много добри футболисти. Според него ще е жалко, ако не успее да ги убеди да направят нещо голямо. Емил Велев не изненада, като каза, че целите на Левски през този сезон са традиционните - титла, купа и добро представяне в европейските клубни турнири.

Още по темата: