Ръководството на Левски е поставило две задачи на треньора на тима Петър Хубчев след загубата от Лудогорец с 0:2 в Разград в последния кръг от първенството. А те са - намаляване или в най-лошия случай запазване на точките от изоставането на “сините” от първото място в класирането до края на есенния полусезон, както и класиране за полуфиналите за Купата на България.

В момента пасивът на Левски спрямо Лудогорец е 4 точки, което не е никак много. “Сините” ще дебнат за грешна стъпка на разградчани, на които им предстоят още 4 мача в груповата фаза на Лига Европа, и е напълно възможно в първенството да допуснат грешки. От своя страна възпитаниците на Хубчев имат да изиграят три трудни двубоя в шампионата до края на календарната година. Левски ще има тежки гостувания на Ботев (Пд) в 16-ия, на Берое в 18-ия и на Локо (Пд) в 20-ия кръг. Единственият по-спокоен тест за “сините” в София ще бъде следващото домакинство на Арда, а след това на “Герена” ще акостират непретенциозните Етър, Царско село и Витоша).

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В турнира за Купата на България Левски ще приеме Черно море на 29 октомври в мач от 1/8-финалите и след победата с 3:0 на „Герена” за първенство “сините” са оптимисти за продължаването напред. В началото на декември е предвидена и фазата на 1/4-финалите в турнира и при добро стечение на обстоятелствата Левски може да се класира за полуфиналите.

По време на зимната пауза е заложено “сините” да не харчат много за нови футболисти, но може да се стигне до привличането на малка бройка играчи, която да бъде добре наблюдавана и качествена, каквито са желанията на Петър Хубчев, за да може отборът да се бори за титлата.

Шефовете в Левски са категорични, че тимът трябва да се придържа към поставените цели. На “Герена” се притесняват, че ако се допусне отстъпление от сегашните позиции, това ще разклати атмосферата в тима, а ще доведе и до отлив на запалянковци.
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020