Преди началото на двубоя един по един излязоха всички играчи на Левски и представителите на спортно-техническия щаб. Най-много аплодисменти отнесе новият капитан и любимец на публиката Георги Иванов - Гонзо. На представянето не присъстваха Бензукан, Георги Сърмов, Александър Киров и чехът Бистрон, които са контузени и не взеха участие в мача.

Двубоят започна с много добра игра на Левски и силен удар на Боян Илиев от малък ъгъл затрудни Тим Вийзе. След това имаше няколко поредни опасности пред вратата на Гошо Петков. Първо Уго Алмейда стреля с глава, а след това Прьодъл също шутира, но стражът на "сините" бе на мястото си. В 11-ата минута нов силен удар на Алмейда бе спасен по невероятен начин от Петков. Още в началото на двубоя Мартин Димов получи контузия и бе заменен принудително от Владимир Гаджев. Той също е с травма и днес по-рано Вили Вуцов заяви, че няма да играе, но в крайна сметка излезе на терена. В 33-ата минута Вили Вуцов претърпя нов кошмар заради контузен играч. Проблеми получи новото попълнение от Спартак (Вн) Боян Илиев, който отстъпи мястото си на Виктор Генев. В 43-ата минута Лусио Вагнер стреля силно от над 20 метра, но топката мина на сантимери над гредата на вратата пазена от Вийзе.

След почивката в игра влязоха Дарко Тасевски на мястото на Тиберканин и Бубакар Саного вместо Розенберг. В 54-тата минута обаче Георги Иванов-Гонзо получи втори жълт картон и остави Левски с човек по-малко на терена. Това принуди Вуцов да направи две смени - Балтанов влезе на мястото на Георги Христов, а Зе Соарес замени Ники Димитров. Впоследствие Веско Минев замени Лусио Вагнер. В 65-тата минута Уго Алмейда проби в оголената лява зона на защитата на Левски, но центрирането му бе пресечено. Томас Шааф също се опита да внесе свежест в състава на Вердер и Йозъл и Ниймайер замениха звездите Франк Бауман и Торстен Фрингс. В 67-та минута центриране на Зе Соарес се отби в играч на Вердер и мина опасно край страничната греда на вратата, пазена от Тим Вийзе. Две минути по-късно добър удар на Фритц мина над вратата на Левски. Последваха още смени - Юрица Вранъеш замени Аарън Хънт, а Мирослав Иванов замени Гаджев. В 75-тата минута Левски получи възможностат да изпълни пряк свободен удар, но Еньо Кръстовчев стреля в стената. Веднага след това Угоо Алмейда влезе на мястото на Хюсеинович, а Жеан Карлос замени Кръстовчев. В 80-тата минута Левски получи правото да изпълни дузпа за игра с ръка на Клеменс Фритц, но Мирослав Иванов стреля близо до Визе, който плонжира и отби топката. Две минути по-късно опасен шут на Саного профуча край гредата на Петков. Темпото спадаше с наближаването на края на мача. Запомни се удар на Прьол с глава, излязъл в аут, и поредната смяна в българския отбор, като Джунейт Яшар замени Миланов.

След мача треньорът на Левски Велислав Вуцов изрази задоволството си от показаната игра иподкрепата на публиката. Според него Георги Иванов е бил изгонен пресилено, а разликата в класите си е проличала едва след напускането му. Резултатът е реален,бе категоричен Вуцов. Той не пожела да коментире пропусната дузпа, като посочи, че може дасе случи на всеки. Утре Вуцов пътува за Беларус, за да наблюдава мачът-реванш от ІІ предварителен кръг в турнира на Шампионската лига между БАТЕ Борисов и Андерлехт в Беларус. Победителят от двубоя ще срещне "сините в ІІІ предварителен кръг на Шампионската лига. /БЛИЦ

Левски - Вердер 0:0

Левски: Петков, Миланов, Рабе, Димов, Вагнер, Г. Иванов, Б. Илиев, Тиберканин, Н. Димитров, Кръстовчев, Г. Христов

Вердер: Вийзе, Бьониш, Налдо, Бауман, Фритц, Розенберг, Хънт, Прьодъл, Йенсен, Фрингс, Алмейда