Левски срази у дома Ботев (Враца) с 3:1 в среща от 11-ия кръг на елитната ни efbet Лига и излезе начело във временното класиране преди мача на шампиона Лудогорец срещу Дунав утре в Русе. Холмар Ейолфсон (11) беше точен с глава, а Найджъл Робърта (27) удвои. След почивката Даниел Генов намали (61), а малко преди края Паулиньо (87) оформи крайния резултат. Валери Божинов бе резерва за гостите, но в 78-ата минута влезе в игра.

Двубоят започна с активна игра и от двата тима, но очаквано домаините имаха превъзходство и то бе материализирано в 11-ата минута, когато исландецът Холмар Ейолфсон засече центриран от корнер на Напименто и откри резултата – 1:0. Голът е негов четвърти за клуба и първи от 26 октомври 2018 година на "Герена" срещу Верея (7:0).

„Сините“ продължиха да доминират и в 27-ата минута Паулиньо изаеде чудесно Найджъл Робърта, който вкара шестия си гол за сезона и удвои аванса на домакините.

Ботев беше близо до гола, в 43-ата минута, когато Миятович спаси вратата си със сетни усилия след изстрел отдалеч на Михайлов. Секунди по-късно стражът не успя да избие топката при центрирането от корнер, но гостите не се възползваха от грешката и защитниците изчистиха топката. В последните секунди на първата част Иванов беше изритан от Михайлов, който имаше вече жълт картон, но съдията Волен Чинков не изгони халфа на гостите.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Две минути след почивката Левски пропусна да вкара трети гол. Робърта излезе сам срещу Костов под ъгъл, но този път вратарят изби удара му, а при добавката Паулиньо шутира, но Керчев изби от голлинията. Гостите продължиха да играят открито и в 61-ата минута Даниел Генов намали на 2:1 със страхотен диагонален изстрел след пас на Янков.

Пет минути по-късно Станислав Иванов направи сериозен пропуск сам срещу Костов, шутирайки над вратата. Хубчев пусна Мазурек на мястото на Райнов, а Нуно Рейш замени Нашименто и започна да играе опорен полузащитник.

Тиам удари напречната греда в 75-ата минута, когато беше изпуснат от Будинов. Три минути след това бившият нападател на „сините“ Валери Божинов влезе на терена и врачани започнаха да играят с трима чисти нападатели. Това обаче не помогна особено на Ботев и тимът от Враца инкасира трети гол малко преди края. В 87-ата минута Паулиньо подсигури трите точки за домакините.

След успеха си Левски събра 26 точки и излезе първи с 2 аванс пред шампиона Лудогорец, който утре гостува на Дунав в Русе. Ботев (Враца) е 12-и с 9 точки.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020