Левски е близо до привличането на левия защитник Талеб Тауата от Айнтрахт (Франкфурт), съобщава "Спортал".

Израелският национал е на 27 години, а преди да премине в Германия е играл в Макаби (Хайфа), където записва 204 мача със седем гола и 24 асистенции. С екипа на Айнтрахт, където е играл треньорът на Левски Петър Хубчев, има 40 мача, в които е отбелязал 2 гола и 2 асистенции. През миналия сезон обаче записва само шест мача.

Тауата не е висок, но има добра техника и бързина, като е доста активен в двете фази на играта. Именно поради това Хубчев и ръководството на Левски правят всичко възможно, за да го привлекат в отбора. Както е известно, на позицията ляв защитник "сините" имат единствено Иван Горанов. Родният национал не е пропуснал нито минута от началото на сезона, натрупвайки сериозна умора напоследък. Хубчев пък от началото на лагера иска да има втори ляв бранител.

Евентуалното привличане на Тауата ще означава, че "сините" ще вземат девети нов играч това лято. На "Герена" вече акостираха Милан Миятович, Янис Каргас, Франко Мазурек, Асен Чандъров, Здравко Димитров, Дени Алар, Насиру Мохамед, Найджъл Робърта.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020