Вратарят на Лудогорец Ренан може да премине в клуб от френската Лига 1, информира footmercato.net. Изданието определя 30-годишния бразилец за най-добрия страж в Бълария през миналия сезон, който е оставил добри впечатления и с изявите си в лига Европа.

Наскоро Ренан удължи договора си с „орлите“ за три години. Френското издание обаче твърди, че разполага с информация, според която вратарят не изключва вариант за трансфер в Лига 1, където няколко клуба проявяват интерес към услугите му.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Ренан дос Сантос беше първи избор за вратата на Лудогорец до началото на пролетния дял в родния шампионат. След това титуляр стана българският национал Пламен Илиев. Пацо Тигъра игра и при победата над Локомотив (Пловдив) за Суперкупата и при загубата от Ференцварош в Лига Европа.

Както е известно, Лудогорец разполага и с Хорхе Броун. Аржентинецът обаче няма записана нито една игрова минута от началото на годината. Той може да стане първа резерва на Пламен Илиев, ако Ренан бъде продаден. Наскоро в Южна Америка обявиха, че Лудогорец е отказал оферта за бразилския си вратар от страна на Флуминензе.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери