Родният шампион Лудогорец продължава с прекрасното си представяне в efbet Лига. "Орлите" победиха минимално 1:0 Ботев (Пловдив) в двубой от 13-ия кръг и така записаха шести пореден успех в първенството и общо седми мач без допуснат гол.

Единственото попадение в срещата бе дело на Жоржиньо, който се разписа със страхотен изстрел от малък ъгъл още в 7-ата минута.

Успехът на разградчани значеше 33-а точка в шампионата и първо място. Вторият Левски вече изостава на 7 пункта, но "сините" имат мач по-малко, който ще се изиграе по-късно днес срещу Арда. За Ботев (Пловдив) пък това бе пета поредна загуба и тимът, начело на който Ферарио Спасов днес записа дебют, е предпоследен с едва 9 спечелени точки.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В днешния двубой в Коматево за домакините официален дебют начело направи Ферарио Спасов, който изненадващо заложи в състава си като титуляри на младоците Димитър Тонев и Станислав Шопов. 

В състава си Станислав Генчев пък също изненада, като бе оставил на пейката Антон Недялков, а извън бяха Драгош Григоре, Клаудиу Кешерю и Яцек Гуралски.

Срещата започна с ранен натиск на гостите и те стигнаха бързо-бързо до гол. Жоржиньо получи извеждащ пас от Марселиньо, нахлу наказателното и изпрати неспасяем изстрел в близкия ъгъл за 1:0.

Последваха още силни минути за "зелените", като опасен изстрел на Битон бе избит със сетни усилия от Георгиев.

Ботев отговори със скоростна контра, но тя бе спряна от Терзиев. Последва още едно хубаво действие на младока Димитър Тонев от "канарчетата", но Форстър застана хубаво с тяло и не му даде шанс.

В края на полувремето отново домакините имаха хубава възможност за попадение след фаул, но Неделев не центрира по най-добрия начин.

Презз второто полувреме Ботев започна по-активно, търсейки изравняване, но стабилната защита на Лудогорец се бранеше добре.

В 57-ата минута "жълто-черните" получиха страхотна възможност от свободен удар. Неделев застана зад топката и стреля, но Пламен Илиев се намеси по прекрасен начин.

До края на срещата пловдивчани имаха още няколко добри възможности, но отбраната на "орлите" показа, че е доста солидна, задържайки крайното 1:0.
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020