Лудогорец победи Черно море с 2:1 в дербито на единствените непобедени отбори до шестия кръг на родното първенство и се завърна на върха. Родриго изведе домакините в 28-ата минута с удар в далечния ъгъл след контраатака, а само 4 минути по-късно разградчани изравниха с попадение на Дан Битон. Четвърт час преди края Кешерю изравни след асистенция на Марселиньо, който малко след това беше изгонен за втори жълт картон.

Домакините натиснаха в началото и първи опитаха да застрашат съперника с удар на Андраде в 3-ата минута, но Пламен Илиев се справи. Лудогорец поизравни играта, но двата тима така и не създаваха 100%-ови положения за гол до положението на Дон Битон в 24-ата минута, когато Дюлгеров извади топката от горния ляв ъгъл. Минути по-късно Аристот Ндонгала получи топката на границата на вратарското поле, но вратарят на Лудогорец показа страхотна реакция. Черно море все пак успя да се възползва и да материализира по-активната си игра с попадение на Родриго в 28-ата минута с удар в далечния ъгъл след контраатака.
В края на полувремето Лудогорец можеше да поведе, но удар на Кешерю беше отразен от вратаря на домакините.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Черно море започна по-активно втората част и Патрик Андраде удар гредата от фаул минути след подновяването на играта. След час игра домакините имаха претенции за дузпа, след като топката удари Георги Терзиев в рамото, но реферът замълча. След 66-ата минута двата тима си размениха по една бърза контраатака, но Чибота и Панайотов не действаха концентрирано преди завършващата фаза. Малко след това в игра за Лудогорец се завърна един от най-добрите футболисти на разградчани Марселиньо, отсъствал по дисциплинарни причини близо месец. Именно той асистира за втория гол за тима си, дело на Кешерю, разписал се с глава в 74-ата минута. Марселиньо обаче успя да си изкара два жълти картона за 6 минути и напусна играта в 86-ата минута, оставайки на терена едва 13 минути.

Лудогорец остава единственият непобеден отбор у нас и след два поредни хикса, се върна към победите. Разградчани прекъснаха серия от две поредни загуби на "Тича", като не бяха си тръгвали с трите точки от октомври 2017 година.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020