Лудогорец победи Витоша (Бистрица) с 2:0 в среща от третия кръг на родното първенство. Първият гол падна едва в 79-ата минута и беше дело на Якуб Швиерчок след удар отблизо, а десет по-късно отново той стреля след контраатака, а топката се удари в крака на Лукоки за 2:0 в 90-ата.

Разградчани са на върха с три победи в три мача и са единственият тим у нас без загубена точка от началото на сезона, докато Витоша е на противоположния полюс - без точка в три двубоя. Домакинският успех за Лудогорец е генерална репетиция за двубоя в четвъртък с исландския Валур в реванш от Лига Европа при 1:1 като гост, когато домакините отново ще нападат, а гостите ще търсят своя шанс на контраатака.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Първото полувреме тази вечер започна с атака на гостите от Витоша, като Амзин можеше да вкара с глава в 9-ата минута, но не засече добре центрирането на Мартин Станкев. Последва натиск на Лудогорец и няколко далечни удара към Николай Георгиев, като гостите залагаха на стабилна защита и не позволяваха на домакините да влизат в наказателното им поле. Стражът на столичани трябваше да се намесва решително в 39-ата и 40-ата минута след удари на Дан Битон от около 25 метра. Отново израелецът опита късмета си в последната минута на първата част, но топката мина на сантиметри от лявата греда.

Втората част не предложи нещо по-различно и след няколко атаки към вратата на гостите и пропуск на Чибота, Мартин Станкев можеше да открие резултата за Витоша, но ударът му премина покрай гредата. В следващите минути Швиерчок, Валдерсон и Чибота бяха близо до гола, но след час игра резултатът в Разград беше 0:0 въпреки опитите на домакините. Дан Битон също опита от фаул в 62-та минута, а две по-късно центрира опасно, като вратарят на Витоша изпусна топката и Швиерчок пропусна отблизо. Пред вратата на гостите продължи да ври и кипи, като стражът на Витоша Николай Георгиев се справи с удар на Чибота.

В 72-ата минута треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев пусна в игра Джоди Лукоки и Димо Бакалов, с което тимът му заигра с петима офанзивни футболисти. Пет минути след смените Лудогорец имаше претенции за дузпа за игра с ръка, но реферът Радослав Гидженов замълча. Минута по-късно Якуб Швиерчок се разписа за 1:0, след като се оказа непокрит на метър от голлинията, финтира съперник и откри резултата.

До края Витоша опита да тръгне напред, но тимът се оголи отзад и Чибота пропусна да вкара за 2:0 в 84-ата минута след контраатака. Отново Чибота пропусна минути по-късно, но вратарят Николай Георгиев се справи. Голмайсторът Швиерчок стреля опасно след поредната контраатака, а топката се удари в крака на Лукоки за крайното 2:0.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020