Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Лудогорец победи Славия с 2:1 в мач от 27-ия кръг на "А" група и отново оглави класирането. Шампионите събраха 66 точки и имат с 2 повече от "Левски" преди решителния сблъсък за титлата. Дългоочакваният двубой на "Герена" е следващата събота - 18 май от 20:00 часа.

Избраниците на Ивайло Петев нямаха никакви проблеми срещу Славия днес, като интригата беше единствено в заключителните минути. Галин Иванов изравни в 70-ата, след което домакините доиграха мача под напрежение, но все пак съхраниха крехкия си аванс и постигнаха 20-ата си победа от началото на първенството. До гола на Славия шампионите тотално надиграваха "белите". Футболистите на най-стария столичен клуб бяха като заспали близо час на "Лудогорец Арена" и само Георги Петков и късметът ги спаси от нова загуба с повече от 5-6 гола. Както е известно, в Разград миналия сезон Славия стана за посмешище, когато отстъпи със срамното 0:6.

И двете попадения за Лудогорец в днешната среща реализира Роман Безяк - в 5-ата и 23-ата минути. Намиращият се в добра форма словенски нападател напоследък не спира да бележи, като в последните 3 мача вкара 5 попадения. Именно заради Безяк Емил Гъргоров "изгоря", като и за домакинството на Славия Петев го остави на пейката. На словенеца в предни позиции партнираха Мирослав Иванов, Марселиньо и Иван Стоянов, а за Славия титуляр в атака започна Мирослав Антонов, който през зимата напусна Разград със скандал, за да се озове на "Овча купел". Бившият нападател на "Левски" и Монтана обаче разочарова с изявите си, не успя да оправдае гласуваното му доверие и Велислав Вуцов го замени още в началото на второто полувреме, когато пусна на мястото му Радослав Василев. Младият нападател на Славия се включи много силно и на няколко пъти сериозно застраши отбраната на Лудогорец и вратаря Владислав Стоянов, който през първото полувреме доста скучаеше под рамката, а в същото време положенията пред Георги Петков се редуваха едно след друго.

Двубоят започна с масиран натиск на домакините, които бързо откриха резултата. В 5-ата минута Роман Безяк вкара за 1:0. Жуниор Кайсара напредна по дясното крило и центрира в наказателното поле на гостите, където непокритият словенец засече с крак от въздуха и разстреля Георги Петков от близко разстояние. 

Избраниците на Ивайло Петев изобщо не се отпуснаха след вкарания гол и дори започнаха още по-мощно да атакуват. В 11-ата минута Мирослав Иванов стреля силно към Петков, който изби в корнер. В 15-ата пък Иван Стоянов изведе Марселиньо сам срещу опитния страж, но бразилецът пропусна да реализира.

В 23-ата Безяк за втори път попадна в прегръдките на съотборниците си и Лудогорец поведе с 2:0. Направи впечатление обаче странното действие на Георги Петков, който остави словенеца да го накаже. Димо Атанасов върна рисковано към стража, а Петков не изрита топката, въпреки че можеше да го стори, а я остави за непокрития в наказателното му поле Безяк и той без проблем вкара на празна врата.

В 34-ата минута Иван Стоянов за втори път изведе Марселиньо очи в очи с Петков, но вратарят на "белите" предотврати трети гол в своята врата със самоотвержена намеса. В 38-ата минута Мирослав Антонов имаше възможност да намали резултата, но това не се случи, тъй като ударът му с глава профуча над напречната греда.

В началото на второто полувреме Лудогорец създаде две чисти ситуации. Първата бе пропиляна от Иван Стоянов, който останал в отлична позиция, вместо да стреля, потърси подаване към съотборник и сгреши. Секунди по-късно Марселиньо направи пореден пропуск и отново не успя да накаже Петков. След това силен изстрел на Мирослав Иванов бе отразен от стража на Славия, който след като позволи на Безяк в 23-ата да му вкара за втори път, направи чудеса от храброст и до края така и не се пропука.

В 87-ата минута дори Безяк се озова сам срещу Петков, но опитният страж не му позволи да го накаже и да оформи хеттрика си.

Най-чистото положение за Славия пък дойде чак в 68-ата минута, когато Козмин Моци изчисти лошо топката и по този начин изведе Тодор Янчев на няколко метра от вратата на Владислав Стоянов, който следеше играта и хвърляйките се в краката на бившия капитан на ЦСКА му попречи да отбележи.

120 секунди след това обаче "белите" намалиха. Здравко Лазаров изпълни корнер, Радослав Василев надскочи играч в зелено и засече с глава, топката летеше към вратата, но Галин Иванов леко я отклони и я довкара 2:1, но за повече гостите нямаха сили. В заключителните минути дори Живко Желев игра като централен нападател, като и това не доведе до промяна на резултата и се случи логичното - Славия отново падна. "Белите" остават на 9-ото място с 35 точки.

Mачът по минути - ТУК!

ЛУДОГОРЕЦ - СЛАВИЯ 2:1
1:0 Роман Безяк (5), 2:0 Роман Безяк (23), 2:1 Галин Иванов (70)


ЛУДОГОРЕЦ
: 21.Владислав Стоянов, 25.Йордан Минев, 80.Жуниор Кайсара, 33.Любомир Гулдан, 27.Козмин Моци, 8.Станислав Генчев (46-19.Димо Бакалов), 18.Светослав Дяков, 84.Марселиньо (67-23.Емил Гъргоров), 73.Иван Стоянов, 22.Мирослав Иванов (81-14.Мичел Бургзорг), 9.Роман Безяк
Резерви: 1.Урош Голубович, 4.Теро Мантула, 77.Витиня, 14.Мичел Бургзорг, 19.Димо Бакалов, 11.Жуниор Кишада, 23.Емил Гъргоров
Треньор: Ивайло Петев

logo_Slavia.jpg
СЛАВИЯ:
  1.Георги Петков, 20.Радослав Димитров, 3.Живко Желев, 22.Виктор Генев, 17.Димо Атанасов, 5.Тодор Янчев, 10.Павле Попара (64-14.Янко Сандански), 35.Антонио Ливраменто (90-6.Даниел Златков), 19.Мирослав Антонов (46-11.Радослав Василев), 77.Здравко Лазаров, 33.Галин Иванов
Резерви: 97.Ивайло Иванов, 18.Филип Филипов, 6.Даниел Златков, 14.Янко Сандански, 21.Богомил Дяков, 71.Даниел Васев, 11.Радослав Василев
Треньор: Велислав Вуцов


Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Радослав Станев
Жълти картони: Светослав Дяков, Йордан Минев (Лудогорец); Виктор Генев, Радослав Димитров, Здравко Лазаров (Славия)

През есента: Славия - Лудогорец 0:0

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ