Националният селекционер Любослав Пенев изрази недоволство от турския съдия Фират Айдънуш, който ръководи равенството Дания – България (1:1) в Копенхаген. Реферът даде пресилена дузпа за домакините, от която изравниха. Преди това Станислав Манолев изведе нашите напред в резултата.

“Първото полувреме бяхме по-пасивни, по-плашливи, но второто показахме, че можем и знаем как да играем, даже когато сме гости срещу такива съперници. Направихме го добре, даже малко...Няма да го кажа с ирония. Бях обещал официално да не се занимавам със съдиите, но като че ли трябваше да дойдем с националния отбор по хандбал. Всичко о,кей, но не е логично, не е феърплей, даже два пъти си я повеждаме с ръка, а той да не отсъди нищо. И става пред него и не я вижда. Съжалявам и ми е жал за момчетата, защото този труд и усилия можеше да се увенчаят не с една, но с три точки. Въпреки че имаха положения, ние имахме също. Твърдя, че нашите бяха по-чисти. Не успяхме да вземем шест точки от двата мача с Малта и Дания, но вината не е наша”, коментира Любо Пенев.

“Момчетата трябва да покажат самочувствие от първата минута. Бодуров стъпи върху крак на противник, но това е нормално. Може да се случи. Да се надяваме, че не е тежка контузията”, завърши Пенев./БЛИЦ