Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Селекционерът на България Любослав Пенев беше изключително доволен от първата си победа начело на държавния тим, която е не срещу кого да е, а срещу вицесветовния шампион Холандия - 2:1 насред Амстердам.

"Благодаря на домакините за отличната атмосферата и на нашия отбор разбира се, че стана приятен двубой. Очаквах да направим хубав мач. Повечето от играчите в тима и аз познахме стартовите 11 на Холандия и не бяхме изненадани", сподели Пенев.

"Ние се опитваме да играем винаги от начало до края по един и същи начин, но не винаги се получава. Както знаете, играеш колкото ти позволи противника, а срещу нас днес имаше много стойностен противник. Играчите бяха малко уплашени, но след 25-ата минута започнахме да намираме ритъма на нашата игра. Още веднъж поздравявам момчетата. Това е вторият ни лагер заедно и вече ги познавам по-добре. Искам да играем и по-добре. Със сигурност това не е таванът ни. Можем още да вдигнем нивото, но за тези два лагера толкова. Пожелавам си в предстоящата работа да се сработим всички по-добре. Това все пак беше едва втория ни мач", продължи Пенев.

"Холандия изигра изключително сериозен мач, едва ли са ни подценили насред Амстердам, и то пред тяхната публика", добави националният ни селекционер.

"Нека да се нарадват на победата момчета, нека да имат самочувствието и да се радват заслужено, но трябва да ходят по земята. Относно това колко е изненадваща победата бих казал, че винаги се излиза за победа във футбола, а все пак не ги бием за първи път, ако не се лъжа. Това е само началото на нашата съвместна работа", каза още Любо Пенев.