Националният селекционер Любослав Пенев изрази задоволство от победата с 2:1 срещу Азербайджан в Баку в първа квалификация за Европейското първенство през 2016 година. Илиян Мицански изведе нашите напред, Назаров изравни в 54-ата минута, а резервата Венцислав Христов вкара в 87-ата минута.

"Можеше и малко по-рано да решим мача, но може би имаше малко напрежение, все пак първи мач. Двубоят беше важен, както за Азербайджан, който бе домакин, така и за нас. Задължително идеята беше да спечелим три точки. Така че започваме добре. При мен нагласата винаги е да търсим победата. Има мачове и ще има, когато няма да се получи и ще има равен или загуба, но при мен винаги най-важното, което ми е в главата, е да тренираме и по време на мача да търсим точки, които биха ни дали участие на плейофи или директно класиране", заяви Любослав Пенев пред БНТ.

"Мисля, че играхме добре без да гледам на повторение определени положения. Контролирахме мача. Азербайджан игра също доста сериозно и в определени ситуации не бяхме много концентрирани и подарихме лесно топката, откъдето дойдоха опасностите за нашата врата. В крайна сметка победихме", допълни селекционерът.

"Не ни стъписа тяхното попадение, напротив - продължихме да атакуваме. След гола имахме 3-4 положения. Днес не беше трудно изпитание ли?! Не подценявайте нито един съперник и не го пускайте в ефир, защото хората се заблуждават (б.р. - отговаря на въпрос: "Какво очаквате от следващото трудно изпитание). Трябва битка за всяка една топка. Аз съм го казвал и в предишните квалификации - искам силен колектив, тактичмеска дисциплина и раздаване по целия терен. Това е, на което учим футболистите", завърши Пенев./БЛИЦ