Националният ни селекционер Лотар Матеус критикува някои от играчите си след загубата с 1:3 от Швейцария в Базел. Германецът дори нарече "глупав" Живко Миланов, който си изкара червен картон и остави съотборниците си в намален състав.

"Загубихме за пореден път заради индивидуални грешки. Не играхме достатъчно умно, допуснахме много грешки и нямаше как да не загубим. Когато сме начертали тактически план, е добре играчите да го следват. Очевидно на част от нашите футболисти акълът им беше някъде другаде. При втория гол Занев се подхлъзна, а при третия - Ивелин Попов им подава", започна Матеус, който после разясни своята тактика.

"Идеята беше да търсим контраатаки, но не се възползвахме от шансовете си. Говорехме през цялото време, че не трябва да оставяме празни пространства. Успявахме от време навреме да го правим, но… В много от тези футболисти виждам бъдеще. Някои от тях обаче не са в добра кондиция. Не знам защо е така. А им липсва и страст за игра", допълни германецът.

"Хубаво е да виждаме реално нещата. Швейцария има правилна концепция за развитие на футбола и бере плодовете от 18-годишен труд. Работят с децата от ранна възраст. След такъв мач не е най-добрият момент да се говори за бъдеще и класиране на големи първенства. Като че ли някои футболисти не са готови да следват тактиката на треньора и трябва да се търсят промени", добави Матеус, който бе доста изнервен от глупавото изгонване на Живко Миланов - "Имах готовност да го сменя. Подготвяхме смяната. Но не очаквах, че е толкова глупав, за да направи бързо ново нарушение, след като съдията малко по-рано му прости втори жълт картон."

"Не искам да използвам конкретни имена за критиките си към футболистите. Г-н Лечков обича да говори за двамата Петрови. Не е коректно да се споменават имена. Каквото имам да казвам, ще го кажа в съблекалнята. Смених Мартин, защото виждах, че в тази зона имаме проблеми. Пуснахме Гаджев, за да помогне на Занев. На Стилиян мога само да му благодаря за себераздаването през цялата среща", завърши германецът.