Лотар Матеус нападна част от националите, заплашвайки, че повече няма да праща повиквателни на някои от тях. Германецът се разбесня на пресконференцията след равенството 1:1 в Подгорица, явно изнервен от това, че не спечелихме мача и се сбогувахме с Евро 2012.

"Не съм доволен от резултата, а изобщо не съм доволен от показаното през първото полувреме. Преди почивката България игра така, както преди аз да стана треньор. Всичко, което тренирахме, го бяхме забравили. Повиших глас на почивката и поздравявам отбора за представянето през втората част, особено след гола на Черна гора. Не само изравнихме, но можехме да победим. Равенството е логично. При всички положения шансовете ни за класиране на Европейското не са големи. За съжаление черногорците би трябвало да бъдат по-доволни от нас", коментира Матеус на пресконференцията след двубоя.

"Искам да отбележа, че можехме да вкараме и втори гол. Предварително бях решил да играем без класическа деветка. Разполагаме с футболисти, които могат да изпълнят тази система. Но и разполагахме с такива, които не работиха за отбора. Не играха със страст и желание за страната си. Не изпълняваха указанията и не бяха концентрирани. Знам им имената, но няма да ги съобщя. Ще им го кажа на тях и може би няма да ги викам повече. Не мога да възприема това, че някои не дават максимума от себе си за националния отбор. Тогава е по-добре да си останат вкъщи и да си играят с децата и жената, вместо да си губят времето тук", заяви на висок тон недоволният Лотар Матеус. /БЛИЦ