ЦСКА и Левски не излъчиха победител във вечното дерби от Елитната юношеска група до 19 години, завършвайки 2:2.

Двубоят се състоя в комплекс "Царско село" пред повече от 400 зрители. За разлика от първия мач през сезона, когато на "Герена" се стигна до грозни сцени, този път дербито протече нормално.

"Червените" на два пъти повеждаха в резултата, а в спасител за Левски се превърна новото попълнение в школата на "сините" - казахстанецът Мидат Галбаев, за когото вестник "ШОУ" разкри, че е милионерски син. 18-годишният нападател отбеляза за крайното 2:2 в 70-ата минута.

Още в 8-ата минута ЦСКА поведе чрез Иван Ангушев, който беше най-сериозно пострадалият през есента на "Герена". В главата на таланта беше счупена бирена бутилка, но днес той си отмъсти на Левски, вкарвайки гол.

В 19-ата Божидар Божилов изравни за "сините" - 1:1. Малко преди почивката Едуард Атанасов направи 2:1 с много красив гол, но в крайна сметка ЦСКА не успя да се възползва от шансовете си за нов гол и изпусна победата.

Във временното класиране на Елитната юношеска група "армейците" са четвърти с 37 точки, а Левски е седми с 32. Лидер с 44 точки е Лудогорец.