Лудогорец постигна страхотен успех снощи, класирайки се в груповата фаза на Шампионската лига. С елиминирането на Стяуа (6:5 при дузпите след равенство 1:1 в двата мача и след продължения) към разградския клуб потекоха милионите от УЕФА. За историческото влизане в групите на Турнира на богатите Лудогорец автоматично заработи 8,6 милиона евро. Това далеч не е всичко, което предстои да влезе в касите на "орлите".

В груповата фаза Лудогорец ще изиграе 6 мача - 3 като домакин и 3 като гост. От срещите у дома клубът на Кирил Домусчиев ще заработи сериозни приходи от продажба на билети, телевизионни права и реклами. Освен това за всяка спечелена точка УЕФА изплаща бонуси.

Справка от миналия сезон сочи, че Виктория Пилзен, Андерлехт и Аустрия (Виена) са получили най-малко средства от участието си в груповата фаза на Шампионска лига, като те са съответно 11.128 млн. евро, 12.2 млн. евро и 12.7 млн. евро. Най-много приходи от миналогодишното издание на Турнира на богатите са взели Реал (Мадрид) и ПСЖ, съответно 57 и 54 млн. евро.

С кои отбори ще се падне Лудогорец, ще научим само след часове. В 18:45 часа стартира церемонията по тегленето на жребия за групите на Шампионска лига, която ще може да наблюдавате в БЛИЦ директно с картина.

БЛИЦ публикува сумите, които Лудогорец може да заработва в зависимист от представянето в евротурнирите този сезон:

ШАМПИОНСКА ЛИГА:
Класиране в групите - 8,6 милиона евро
Победа в групите - 1 милион евро
Равенство в групите - 500 000 евро
Участие на 1/8-финал - 3,5 милиона евро
Участие на 1/4-финaл - 3,9 милиона евро
Участие на 1/2-финал - 4,9 милиона евро
Победител в Шампионска лига - 10,5 милиона евро
Загубил финала - 6,5 милиона евро

Шампионска лига - сезон 2014/15

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка


"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите