Козмин Моци получи 1 мач наказание и 300 лева глоба заради ритника по Стефан Николич от ЦСКА при победата на Лудогорец с 4:0 в събота. Това е решението на Дисциплинарната комисия към БФС, която във вторник спря правата на румънеца, а днес проведе извънредно заседание. На него се яви съдийската бригада от мача в Разград, която даде обяснения за ситауцията, при която Моци извърши грубото нарушение. Както е известно, защитникът не игра вчера с "Левски" (0:0 в първия полуфинал за Купата) и изтърпя наказанието си.

Председателят на Дисципа Юри Кучев заяви, че е налице "груба игра с прекомерна сила". Комисията счита, че нарушението трябва да се накаже с червен картон. Съдията Георги Йорданов обаче дори не маркира фаул.

"Съдийската бригада не е успяла да види ситуацията. Не е имало съдия, който да е видял ситуацията по време на мача. След това реферите са видели видео запис и всички са категорични, че има нарушение за червен картон. На място ситуацията не е била видяна, а след самата среща при гледането на видео записа съдиите са констатирали нарушението за червен картон", обясни Юри Кучев.