Станимир Стоилов – треньорът вдъхновил „синята приказка“ през сезон 2005/06 с участието на 1/4-финал в Купата на УЕФА, присъства на презентацията на книгата на Петър Димитров за успешното представяне на „Левски“ в Европа преди 10 години.

„Имах отбор с много умни футболисти, разликата между тогавашния „Левски“ и настоящия Астана сега е, че със „сините“ можех да се надигравам със средно европейски отбори. С Астана се опитваме да играем по-организирано. Единственото нещо, за което съжалявам, е, че тогава не стигнахме до полуфинал в турнира за Купата на УЕФА, защото мисля, че можехме да елиминираме Шалке. Една грешка на съдията ни попречи,“ заяви Стоилов.

„Не мога да кажа, дали можем да направим втора книга като „Синята приказка“, защото ще бъде много трудно. Някой трябва да поработи върху коефициента, който се срина. Аз винаги съм казвал, че съм част от „Левски“. Няма значение, дали съм в Сектор „А“, Сектор „В“, Сектор „Б“ или на треньорската скамейка,“ допълни Мъри.

„За мен е от изключително важно значение „Левски“ да построи Сектор „А“ възможно най-бързо, а след това да се намерят средства, за да бъдат направени и останалите трибуни. Нямам намерение да се връщам в националния отбор, това са спекулации. Националният отбор си има треньор и той се казва Ивайло Петев. На този етап не съм решил какво да е моето бъдеще след Нова година“, коментира Станимир Стоилов.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016