Феновете на Левски отново помогнаха на юношата на клуба Дарин Тодоров, а към благородната инициатива се включиха и ултраси на Черно море. БЛИЦ СПОРТ научи, че на мача днес на стадион "Тича", спечелен от "сините" с 2:1, са събрани общо 615 лева. Те са предоставени на семейството на Дарко, на когото предстои втори етап от лечението в Анкара.

Публиката на "моряците" отдели 140 лева за Тодоров, а в специалната кутия, поставена в сектора на левскарите, са събрани 475 лева. Бащата на Дарко беше на стадион "Тича" и прибра кутиите след двубоя.

"Много сме благодарни за поредната подкрепа, която ни беше оказана. Вижда се, че има много добри хора. Всички заедно ще успеем и Дарко отново ще може да се върне към нормалния начин на живот", сподели пред БЛИЦ СПОРТ майката на футболиста от Шумен - Даниела.

Тя съобщи също, че семейството е получило подкрепата и на Литекс. От ловешкия клуб са подали ръка на Дарин Тодоров, превеждайки пари по сметката му.

"Благодарни сме и на Литекс, както и на Антонио Павлов, който е бивш съотборник на Дарко в Левски. Момчето ми се обади, за да съобщи, че организира събитие на 1 март в София, на което ще бъдат събрани средства, които след това лично ще донесе в дома ни в Шумен", добави Даниела.

"Във вторник на 01.03.2016 г. от 10:30 часа на базата на ДИТ-Драгалевци се организира благотворителна тренировка от типа Crossfit, средствата от която ще бъдат дарени на семейството на Дарин Тодоров - Дарко", съобщи нападателят на Септември Антонио Павлов.

Най-лесният начин за желаещите да помогнат на Дарин Тодоров става чрез DMS кампанията (DMS DARKO на кратък номер 17 777).

Дарителската сметка на Дарин Тодоров:
Титуляр: Дарин Валериев Тодоров
УниКредит Булбанк
IBAN в лева - BG31UNCR70001519456109 - BIC: UNCRBGSF
IBAN в евро - BG74UNCR70001519456111 - BIC: UNCRBGS
PayPal: [email protected]