Левски записа четвърта поредна домакинска победа и общо пета от шест двубоя на своя стадион от началото на сезона. "Сините" на Петър Хубчев победиха с 2:1 Арда (Кърджали) в мач от от 13-ия кръг на efbet Лига, а попаденията бяха дело на Хали Тиам и Станислав Иванов. За гостите от Кърджали се разписа Пламен Крумов от пряк свободен удар с последната секунда.

Петър Хубчев реши да остави младия голмайстор на резервната скамейка, а на терена бяха едновременно Филипе Нашименто и Франко Мазурек.

Първото полувреме не предложи много емоции на зрителите на стадион "Георги Аспарухов", като с пропуски се отличина Нашименто и Тиам.

В началото на втората част ситуацията на терена не се промени,а  това принуди Хубчев да вкара в игра Станислав Иванов на мястото на Мазурек. Това повлия положително на "сините", които започнаха по-лесно да стигат до голови ситуации. При една контраатака обаче домакините можеха да пострадат. Елиша Сам се озова на стрелкова позиция и със силен удар с десния крак нацели гредата на Миятович. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Малко след тази ситуация Левски откри резултата. В 70-ата минута Тиам направи двойно с Робърта, след което стреля мощно по земя и топката влезе във вратата на тима на Стамен Белчев. 

Десет минути по-късно Левски вече водеше с 2:0. Центриране на резервата Алар бе избито от Крумов, но попадна в Станислав Иванов, който без да се бави от удобна позиция прониза за втори път Караджов.

В последната секунда на добавеното време Пламен Крумов се разписа от пряк свободен удар, но веднага след попадението времето изтече и съдията даде край на мача.

Левски заема второто място с 29 точки и изостава на 4 от лидера Лудогорец. Арда пък е на шестата позиция с 18 точки.

 
 
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020