Бившият нападател на ЦСКА Орелиен Жоаким говори с голяма неприязън за престоя си на "Българска армия". Националът на Люксембург бе привлечен в отбора през 2014 и остана точно година при "червените". Жоаким така и не успя да "захапе" твърдо титулярно място. През есента на 2014 той бе засенчен от силните изяви на Серджиу Буш, а в края на полусезона се контузи и това му попречи да е пълноценен в началото на пролетния дял. Така Жоаким остана с 20 мача и 5 гола в "А" група.

Пред люксембургското издание "L'essentiel" той коментира своя престой на "Армията", цитиран от "Тема спорт".

"Най-зле по време на моята кариера ми беше в ЦСКА. Ситуацията в клуба беше много тежка, а освен това не получавах много игрово време. Този престой граничеше с кошмар.", заяви Жоаким.

В момента 29-годишният нападател е в английския Бъртън Албиън в трета дивизия, където играе още по-рядко. Вчера таранът вкара два гол за тима, но... за юношеската формация в приятелски турнир. 

"Искам да играя футбол, а в Бъртън не се получава. Има голяма конкуренция, наскоро беше привлечен и 22-годишен нападател. Много искаха да подпиша договор с тях, а сега не ми дават шанс за изява. Ако мога, ще напусна", коментира още Жоаким. 

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА