До Председателя
на Дисциплинарна Комисия
на БФС

До Г-н Председателя
на Спортно-Техническа Комисия
на БФС

УВЕДОМИТЕЛНО ПИСМО

от ИВО ВЕЛИЧКОВ БОЕВ

Асистент съдия на футболната среща за първенство на „А” ПФГ XXIVкръг между отборите на ПФК „Лудогорец” - гр. Разград и ПФК „ЦСКА” - гр.София, състояла се в гр. Разград на 04.04.2015 г. от 20,00 часа на ст. „Лудогорец Арена”.

Уважаеми Г-н Председател,

Дисциплинарната Комисия на БФС се е отличавала с безпристрастността, професиналима и обективната работата на членовете й. Решенията на комисията винаги са били съобразени с всички законови разпоредби и правилници, което респектира и задължава всеки, включително и мен, да съдейства с нужната информация и пояснения. Поради неотложни семейни ангажименти извън гр. София, обаче съм възпрепятстван да присъствам на заседанието на Ви на 09.04.2015 г. от 12.00 ч., за което предварително се извинявам.

Въпреки това, със следващото изложение, което ще напиша по-долу се надявам да бъда максимално полезен за вашето решение. В 22-ата минута от срещата видях, че дълбоко в далечната на мен половина на игралното поле има паднал състезател на ПФК „ЦСКА”. Играта продължаваше до момента, в който футболистите не извадиха топката от игра. Главният съдия Георги Йорданов, който беше близо до ситуацията веднага отиде при падналия състезател и повика лекарския екип на отбора, за оказване на медицинска помощ. Не видях каква беше причината поради която лежи състезателя на ПФК „ЦСКА”, тъй като аз следях събитията, които се случват в моята половина на игрището. Нямаше и категорична и отличителна реакция от стана на футболистите, която да подчертае отявлено, грубо отиграване на някой от състезателите на терена. След оказване на медицинската помощ на играча на ПФК „ЦСКА” играта се поднови спрямо правилата.

За тази ситуацията главният съдия Георги Йорданов потърси мниние от останалите членове на съдийската бригада, но се оказа че никой не може да даде мнение какво точно се е случило.

След внимателен преглед на целият мач и въпросната ситуация се вижда, че има извъшено грубо нарушение на правило 12 от страна на състезателя на ПФК „Лудогорец” – Козмин Моци, което е останало незабелязяно от съдийската бригада. Сигурен съм, че ако това нарушение беше видяно от главния съдия или друг член на съдийската бригада щеше да се вземе адекватно за ситуацията решение - да се отсъди нарушение и да се осъществи нужният дисциплинарен контрол.

гр. Ямбол
С уважение:
09.04.2015 /Иво Боев/
--------------------------------------------------------

До Г-н Председателя
на Дисциплинарна Комисия
на БФС

УВЕДОМИТЕЛНО ПИСМО
от Стефан Демирев Павлов


Допълнителен съдия (5-ти) на футболната среща за първенство на „А” ПФГ XXIV кръг между отборите на ПФК „Лудогорец” гр. Разград и ПФК „ЦСКА” гр.София, състояла се в гр. Разград на 04.04.2015 г. от 20,00 часа на ст. „Лудогорец Арена”.

Уважаеми Г-н Председател,

С цялото ми уважение към Вас и членовете на комисията ви уведомявам , че поради неотложни служебни ангажименти съм възпрепятстван да присъствам на заседанието на ДК към БФС на 09.04.2015 г. от 12.00 ч., за което се извинявам.

Във връзка с неотсъденото от нас нарушение и непоказан ч.к. случило се в 22 минута на футболната среща от страна на състезателя на ПФК „Лудогорец” гр. Разград Козмин Йосиф Моци по време на мача не видях какво се случи във въпросната ситуация . От позицията която заемах на аут линията виждах гърбовете на футболистите с номера 27 и 5 образувайки стена поради което не видях грубата игра от страна на въпросния състезател. За това неможех да дам точна информация по комуникационната система на главния съдия за извършеното нарушение .

гр. Бургас
С уважение: Стефан Павлов
09.04.2015 г.
-----------------------------------------------------------------

До СК към БФС София

ПИСМО от Георги Пл. Тодоров,


асистент съдия от футболната среща между ПФК Лудогорец и ПФК ЦСКА, проведена на 4.4.2015г.

Г-н Председател, Във връзка с насроченото заседание на ДК на 9.4.2015 от 12:00ч и поради факта, че към момента на заседанието съм в чужбина, Ви изпращам писмено моето становище относно ситуацията между К.Моци и С.Николич в 22 минута от футболната среща между ПФК Лудогорец и ПФК ЦСКА.

Според инструкциите на ФИФА и УЕФА, асистент съдията винаги трябва да стои на линията на предпоследния защитник, където е и моето положение в горепосочената ситуация. В момента, когато топката е подадена високо от играч на ПФК ЦСКА към С.Николич, моята концентрация и фокус на погледа ми са насочени към предпоследния защитник на ПФК Лудогорец и към главите на скачащите в този момент К.Моци и С.Николич, тъй като при докосване на топката с глава на някой от тях двамата може да се създаде ситуация, от която да има или няма положение на засада. За мое съжаление аз не виждам удара с крак на К.Моци срещу играча на ПФК ЦСКА.

След края на срещата съдийският наблюдател г-н Ичко Лозев ни пусна видео-повторение от същата ситуация и от камерите на телевизията се вижда много ясно, че К.Моци е извършил сериозно грубо нарушение, което се наказва с червен картон.

В заключение пак искам да изразя моето искрено съжаление, че концентрацията ми около обстоятелствата за последваща ситуация за засада не ми позволява да видя удара на К.Моци, въпреки че нарушението е далеч от моята зона, и да дам адекватна информация на главния съдия Георги Йорданов.

С уважение
Георги Тодоров
--------------------------------------------------------------

Здравейте, уважаема комисия на 04-04.2015г., бях 2 ДАС на футболната от "А" футболна група между отборите на ПФК "Лудогорец" гр.Разград и ПФК "Ц.С.К.А" гр.София играна в гр.Разград. Относно ситуацията с футболиста на домакините Козмин Моци не мога да взема отношение поради факта, че бях на растояние от което нямах пряка видимост върху ситуацията.

08.04.2015 г.
С уважение : Иван Кирилов
гр.Варна