Българският национален отбор има доста проблеми, но най-големият е, че няма кой да заключи вратата ни. Напоследък тя зее със страшна сила и в нея влизат топки след топки. Цели седем в рамките на само два мача. Четири срещу Англия и три срещу Ейре.
Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)
Пламен Илиев е доказан страж. Класа. Но понякога и той може да сгреши. Пацо Тигъра сбърка по детински и англичаните поведоха в резултата. После дойдоха двете дузпи, още един гол и хоп – 4:0.

В контролата в Дъблин на вратата застана Христо Иванов. Уж е опитен, на 37 години, уж с голям стаж зад гърба си. Той обаче допусна повече гафове от Пламен Илиев и заради него ирландците на два пъти ни наказаха. В крайна сметка ни опукаха с 3:1.

А преди години не беше така. Нека си спомним какви феноменални вратари сме имали – за чудо и приказ. Започнем ли да ги изреждаме, място няма да ни стигне. И много рядко те са допускали подобни издънки – било в официални мачове, било в контроли.

Сега Красимир Балъков ще трябва да търси вратар. Защото това е един от най-ключовите постове във футбола. Казват, че стражът е половин отбор. Без него си загубен. Дано намерим такъв, за да стъпим поне малко на краката си.
ЯСЕН ЯВОРОВ/БЛИЦ СПОРТ
Нашата квалификационна група за Евро 2020