България победи Малта трудно с 1:0 в европейска квалификация в Ла Валета. След успеха нашите се приближиха на две точки зад третия Норвегия, който направи 0:0 с Азербайджан. Приемаме скандинавците на 3 септември в спор за третото място, което дава право на участие на бараж за Евро 2016 във Франция.

"Казах ви, че ще търсим победата. Изцяло доминирахме в мача, и създадохме доста ситуации. Това, което исках от момчетата, до голяма степен го изпълниха. Ние сме щастливи, че взехме трите точки", заяви Петев.

"Ако нямахме шанс за класиране, нямаше да стана треньор на националния отбор. Сега шансовете ни са по-големи. През месец септември срещу Норвегия ще изиграем по-добър мач. Тогава ще изглеждаме по различен начин, тъй като след края на сезона психическото и физическато състояние на футболистите не е най-доброто", допълни наставникът.

"Доволен съм от представянето на абсолютно всички. Всичко е в наши ръце. Ще преследваме шансовете си с всички сили. Поздравления за всички играчи. Има доста неща, които трябва да подобряваме“, завърши Петев./БЛИЦ

Нашата група "Н" за европейските квалификации