Селекционерът на националния отбор на България по футбол Ивайло Петев си припомни неприятния инцидент при представянето му като треньор на "Левски". Както е известно, феновете на "сините" нахлуха в залата за пресконференции и съблякоха треньора. По този начин той така и не застана начело на "сините".

"Отдавна съм оставил на заден план, това което стана в залата за пресконференции. Дали ще им стисна ръката? Ще им стисна ръката, когато признаят кой ги е пратил. Сигурен съм и вие знаете, че е така. За себе си имам отговор на това. Има грешка, има и прошка. Въпросът е, че това беше целенасочено и недоумявам как може да се случи в такъв клуб. В случая загуби "Левски", а аз отидох на място, където постигнах резултати и ми се отвори път към националния отбор”, каза Петев в предаването „Спортна треска” по БНТ, след което продължи:

"Надявам се да излезе нов национал от "Левски", но всичко зависи от самите футболисти. Националният отбор е отворена страница за всеки. Този отбор е много по-различно място от клубен тим. За да станеш голям футболист, трябва да се преодоляват психологически бариери. "Левски" е свикнал с много по-голям бюджет и да се взимат класни футболисти. Сега ще се даде шанс на повече играчи от школата, на играчи, които не са котирани", добави Петев.

Той сподели мнение относно и бъдещето на Владимир Гаджев.

"Първо Владимир Гаджев трябва сам да уточни своите приоритети и да реши къде ще играе, да направи стъпка нагоре в своята кариера. В индивидуален разговор му казах, че за него е по-добре да отиде в Турция, отколкото в Русия. Там по-бързо ще пасне."