Футболист №1 на България за 2013 година Иван Иванов посвети наградата на покойната си майка. Веднага след получаването на приза Русия сподели, че не е очаквал да спечели, като негов фаворит е бил Ивелин Попов.

"Често казано не очаквах да стана Футболист на годината. Имах свой фаворит и това бе Ивелин Попов. Имах тайни надежди да съм в тройката, но не и да стана първи", сподели Иванов, след като Борислав Михайлов му връчи приза.

"Посвещавам тази награда на покойната ми майка, която винаги е до мен", каза защитаника на Базел, който през март 2013-а загуби жената, дарила го с живот.

"Благодаря и на треньорския щаб в националния отбор, на треньорите в Партизан и Базел, както и на съотборниците ми. Поздравявам и хората, които са оказали най-голямо влияние за моето развитие - Васил Петров, който ми беше треньор в Македонска слава и Сашо Йорданов в юношите на ЦСКА. Тези двама човека са ме изградили като личност. Истински признания към тях", изказа благодарностите си развълнуваният Иван Иванов.

"Много важно е да не забравяш откъде си тръгнал. Проходих с топката в краката и може би заради уникалното представяне на нашите герои през 1994 година избрах да станах футболист. Разбира се, че тази награда е пикът в моята кариера. Надявам се да затвърдя това представяне в следващите години, в които ще се стремя да вървя още по-нагоре", каза Русия.

"Може би всички момчета и футболисти предпочитат нападателите, но аз имам пристрастия към защитниците. Имам най-ярък спомен от Трифон Иванов, Петър Хубчев и Георги Димитров-Джеки. Тази година най-тежкият ми момент беше трансферът ми в Базел. Беше ми много трудно в първия месец. Сега обаче всичко е наред", сподели още Футболист на годината.

"Пожелавам весели празници на всички българи. Да изкарат хубави мигове със семействата си и успешна година за българския футбол", заяви 25-годишният Иван Иванов.

Новата ни футболна звезда: От гроба на майка си до секссимвол в Швейцария