Бившият хърватски национал и селекционер на Азербайджан Роберт Просинечки заяви, че победата на България с 2:0 в последната европейска квалификация и за двата тима е била напълно заслужена.

"Това беше нашият най-слаб мач. Мислех, че няма как да играем по-слабо от мача с Италия, но днес го направихме. Може би това е най-слабият ни мач, откакто аз водя отбора. Българите играха с по-голямо желание, напълно заслужено победиха, след като вкараха два гола. И аз ги поздравявам с победата", заяви Просинечки след мача.

"През първото полувреме играхме много слабо, а след почивката малко се поправихме. Резултатът е закономерен, длъжни сме да поправим грешките си. Аз мисля, че момчетата все пак искаха да се представят добре, но не се получи. За нас е урок. Но може би и мачът с Италия преди три дни се оказа прекалено тежък за нас, особено във физическо отношение”, каза още селекционерът на Азербайджан.

"България беше по-бързият отбор, играеше по-бързо с топката, по-агресивно. Второто полувреме го започнахме нелошо, но след като допуснахме втория гол, вече беше трудно да се върнем в мача и да разчитаме на краен успех", завърши хърватинът.

Нашата група "Н" за европейските квалификации