Близо 6000 са продадените билети за юбилейния мач на "Левски" в събота. Очакванията са да има над 15 хиляди зрители на Националния стадион "Васил Левски" като празненсвата ще стартират около 15:30 часа, а приятелската среща срещу шведите започне 30 минути по-късно.

Очаква се да има и около 200 фенове на Юргорден, които да станат съпричастни със "синьото" празненство.

Организаторите дадоха пресконференция днес, на която имаше представител и на шведския клуб. Директорът връзка с феновете Лена Густавсон Вийберг, която от няколко дни е в София, сподели, че в Юргорден са щастливи да бъдат част от празника на "Левски".

"Много сме щастливи, че бяхме поканени от привържениците на "Левски" да участваме в този празник. Като клуб, който е собственост на своите привърженици и е известен с това, за нас е важно да подкрепяме кауза, направена от самите фенове. Да вземем участие в такъв празник и отличен футболен мач е отлична комбинация, така че сме изключитлено доволни, чакаме с нетърпение утрешния мач. Мислим, че ще има между 100 и 200 привърженици на Юргорден. Нашите фенове също имат огромно желание отборът да се появи в европейските турнири“, коментира Вийберг.

Своето мнение за предстоящия мач сподели и председателят на Националния клуб на привържениците на "Левски" Степан Хиндлиян. „Този мач утре е исторически. Той е исторически, защото се организира от привържениците. Той е от феновете за феновете. Аз ги призовавам в утрешния мрачен съботен следобед да дойдат на стадиона, защото едва ли ще правят нещо по-смислено по домовете си. Този мач е натоварен финансово, тъй като привържениците могат да покажат, че могат да бъдат много сериозно перо в маркетинговите приходи на клуба. Става въпрос за детско-юношеската школа и за пари, които са смешни - 7, 14 и 19 лева, които като се покрие масрафа, да влязат в клуба", каза Хиндилян.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016