Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Кризата в Етър стигна връхна точка днес, когато се разбра, че предстоящият мач срещу Черноморец (Бургас) няма да се играе поради липсата както на футболисти, така и на всякакви финансови средства. По програма “виолетовите” трябваше да приемат утре бургаския тим от 18:00 часа на стадион “Хаджи Димитър” в Сливен.

Днес сутринта още не бе ясно дали двубой ще има и ще бъде ли събран отбор за срещата. По неофициална информация повечето играчи напуснали хотела, но имало още 5-6 футболисти. Проблем бе и липсата на средства за организацията на мача – за да се състои той, са необходими поне 1500 лева. Така оставаше вероятността пари да бъдат намерени и към наличните играчи да бъдат извикани от Велико Търново още 7-8 юноши за провеждане на срещата.

По обяд обаче административният директор на клуба Радин Хаджиев заяви пред sport-vt.com: “Нищо няма да кажа, не съм длъжен да ви казвам нищо. В момента съм със семейството си и почиваме”, и прекъсна линията.

Два часа по-късно в крайна сметка се разбра, че мач изобщо няма да има. “Футболистите са разпуснати до второ нареждане. Някои от тях са в чужбина, други са в България. Хотелът в Сливен е освободен”, заяви Радин Хаджиев.

Той отказа да коментира какво ще става занапред и дали ще има мачове с “Левски”, Славия и “Ботев” (Пд), което обаче изглежда почти невероятно. “Мач с Черноморец със сигурност няма да има”, каза само Хаджиев.

Така при неявяване утре за двубоя, Етър ще запише служебна загуба с 0:3, а от актива му ще бъдат отнети 3 точки. Според нормативните документи на БФС при повторно неявяване отборът ще бъде изваден от групата, като досегашните му резултати се запазят, а на оставащите до края на първенството противници ще бъдат присъждани по 3 точки и служебни победи с по 3:0.

Отнемането дори и на три точки за утрешния мач пък означава, че Етър вече и теоретически отпада от състава на “А” група.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ