Само Лотар Матеус е настанен в апартамент по време на първия му лагер като национален селекционер на България. Всички останали са във ВИП-стаи, но по двама. Това предизвика леко недоволство у Мартин Петров.

Нашите пристигнаха на собствен ход в хотела в Правец вчера. Всеки ползваше превоз, с който разполага. Станислав Ангелов бе докаран от съпругата си, а Марто от свои близки.
3_1.jpg
Около един час Лотар Матеус разговаря с помощниците си в ресторанта на хотела, пише "24 часа". Сред най-нетърпеливите бяха Благой Георгиев, Стилиян Петров и Валентин Илиев.

На лагера липсваха в началото вратарите Владислав Стоянов и Николай Михайлов, но те се появиха по-късно. Нямаше го и Даниел Димов от Черно море, изненадата в състава също пристигна. След първото си занимание Лотар Матеус имаше разговор и с наставника на юношите Атанас Атанасов, за да разбере от него кои може да ползва за днешната двустранна игра, която е от изключителна важност.

В 10 часа стартира закритата тренировка на мъжките ни национали, а от 16 Матеус ще даде пресконференция. Второто занимание за 4.jpgденя е от 17 часа, когато ще се проведе и двустранната игра.

В Правец се получи невероятно стълпотворение на отбори. Освен националите на базата от седмица са и юношите до 19 години, които през следващата седмица също са на евроквалификации.

В неделя са пристигнали и ирландците, които са съперниците им. Днес идва отборът на Люксембург, а утре и Сърбия. Така в един момент домакините трябва да сместват по три тренировки накуп, което обаче е възможно. Продължава строителството и на допълнителния терен за футбол. /БЛИЦ

Повиканите от Матеус за евроквалификацията с Уелс

ВРАТАРИ
1.Николай Михайлов (Твенте, Холандия)
2.Владислав Стоянов (Шериф, Молдова)
3.Боян Пейков (Локомотив Сф)
ЗАЩИТНИЦИ
4.Иван Иванов (Алания, Русия)
5.Живко Миланов (Васлуй, Румъния)
6.Валентин Илиев (Университатя Крайова, Румъния)
7.Веселин Минев (Левски)
8.Йордан Милиев (Левски)
9.Павел Виданов (ЦСКА)
10.Николай Бодуров (Литекс)
11.Петър Занев (Литекс)
ПОЛУЗАЩИТНИЦИ
12.Чавдар Янков (Ростов, Русия)
13.Даниел Димов (Черно море)
14.Георги Пеев (Амкар, Русия)
15.Николай Димитров (Касъмпаша, Турция)
16.Станислав Ангелов (Стяуа, Румъния)
17.Стилиян Петров (Астън Вила, Англия)
18.Благой Георгиев (Терек, Русия)
НАПАДАТЕЛИ
19.Димитър Рангелов (Макаби Тел Авив, Израел)
20.Мартин Петров (Болтън, Англия)
21.Ивелин Попов (Газиантеп, Турция)
22.Димитър Макриев (Ашдод, Израел)
23.Валери Домовчийски (Херта, Германия)
24.Цветан Генков (Локомотив Сф)