Българската национална телевизия ще излъчи директно дербито между Локомотив (София) и ЦСКА в първия кръг от новия сезон, научи БЛИЦ. Двубоят ще се състои в неделя (7 август) на Националния стадион “Васил Левски”. Хаосът около телевизиите, които ще предават мачовете от новия шампионат продължава, но е ясно, че БНТ ще излъчва по един мач от всеки кръг. Държавната телевизия получава правото на първи избор при преките предавания. Останалите телевизии, ако се договорят с БФС, ще имат втори, трети и т.н. избор на мачове от кръга. Източници от БНТ издадоха единствено пред БЛИЦ двубоите, които ще излъчват през новия сезон.

“Във всеки кръг ще даваме ЦСКА или “Левски”. Директно ще излъчим гостуването на “сините” на Лудогорец в Разград в 7-ия кръг, за когато е планирано да открият новия си стадион. Ще даваме и гостуването на ЦСКА на “Ботев” (Враца). Уточняваме, че може да има промяна, но това са двубоите, които вече сме съгласували за пряко излъчване”, заяви човек от телевизията пред БЛИЦ.

Очаква се до ден-два от БФС да обявят точната програма за новия сезон в “А” група. Както вече писахме, освен БНТ и ТВ7 ще предава по един мач от всеки кръг. Има вариант и трета телевизия да се намеси в излъчването на двубои от футболния ни шампионат.

Ето мачовете по БНТ през новия сезон:
1 кръг, Локо (Сф) – ЦСКА
2 кръг, Черно море – “Левски”
3 кръг, Калиакра - ЦСКА
4 кръг, Славия - Литекс
5 кръг, Миньор - "Левски"
6 кръг, “Левски” - Литекс
7 кръг, Лудогорец – “Левски”
8 кръг, “Левски” – Локо (Сф)
9 кръг, ЦСКА - Славия
10 кръг, Черно море - ЦСКА
11 кръг, ЦСКА - "Левски"
12 кръг, “Ботев” (Враца) - ЦСКА
13 кръг, Берое - "левски"
14 кръг, Литекс - ЦСКА
15 кръг, Локо (Пд) - Литекс

*Заб.: От БНТ си запазват правото на промени в програмата