Лудогорец и Славия завършиха при 0:0 в двубой от седмия кръг на родното първенство. Мачът на "Лудогорец Арена" ще се запомни с хубавата и атакуваща игра на двата отбора, и няколкото сериозни съдийски грешки, довели до червен картон за Славия и отменен гол за Лудогорец.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Двубоят в Разград започна с натиск на домакините, като до 20-ата минута нямаше реални голови опасности. Лукоки на два пъти беше замесен в опасни положения, а отново той даде страхотен пас в 21-ата минута на Швиерчок, но полякът прати топката в аут от няколко метра на празна врата.

Славия отвърна минути по-късно и Цветелин Чунчуков засече центриране на Славчо Шоколаров, но стреля в аут. "Белите" продължиха да са близо до гола и в 26-ата минута Гамаков удари гредата зад Ренан, след което Йомов пропусна от два метра, но имаше и сигнал за засада. Лудогорец върна напрежението пред стража на гостите и Мавис Чибота в 28-ата минута на два пъти в рамките на секунди стреля опасно, но Стергиакис се справи.

Вратарят на Славия увисна в 35-ата минута след центриране на Лукоки, като след това получи медицинска помощ заради болки в кръста. Гръцкият вратар излезе решително в 44-ата минута при контраатака на Лукоки, след което беше изгонен с червен картон за несъществуваща игра с ръка извън наказателното поле.

Второто полувреме започна с няколко удара от дистанция, след което реферът Стефан Апостолов показа два бързи жълти картона на играчи на Лудогорец - на Гуралски за несъществуващ фаул и на Вандерсон за симулация. 
Грешка на съдийската тройка липи Лудогорец от поредна добра възможност, като опасна атака на Кешерю беше спряна заради засада, каквато нямаше.

Четвърт час преди края разградчани пропуснаха 100%-ово положение след пас на Кешерю към Вандерсон. Бразилецът все пак вкара топката в мрежата на Славия в 80-ата минута, но попадението му беше отменено заради несъществуваща засада, а самият футболист разбра за това близо минута след това. Славия не се предаде и пет минути преди края Велковски отправи хубав удар от границата на наказателното поле, но не успя да уцели вратата, с което се изчерпи всичко по-опасно в двубоя.

Разградчани останаха непобедени у нас от началото на сезона и вече могат да мислят за важния мач в Европа в четвъртък като гост на Марибор в Словения след 0:0 в първата среща. Славия пък продължава да няма победа в Разград, а последният "бял" успех е от 2012 година - 3:2 в София.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020