Локомотив (Сф) и ЦСКА  завършиха наравно 0:0 в първи четвъртфинал за Купата на България. Това беше дебют за Милен Радуканов, който смени Миодраг Йешич начело на “червените”. Двубоят се игра в Своге, тъй като “железничарите” не могат да използват домакинското съоръжение в столичния квартал “Надежда”. Теренът в Своге беше ужасен, като на огромни места нямаше трева, а кални участъци. Дори и лошото състояние на терена обаче не е оправдание за слабата, апатична и безидейна игра и на двата отбора. През 90-те минути по-интересните положения се изчерпват с три греди, две за ЦСКА и една за Локомотив. През останалото време сякаш футболистите отбиваха номера. Реваншът е след две седмици в София.

Треньорът на Локомотив София Емил Велев заложи на Александър Дюлгеров отдясно в защитата, Николай Николов и Александър Бранеков в центъра и Румен Трифонов отляво. В средата на халфовата линия започнаха Атанас Борносузов и Мартин Димитров, по крилата Димитър Телкийски и Бранимир Костадинов. На върха на атаката беше Антонио Павлов, а зад него Даниел Пеев.

Милен Радуканов беше принуден да заложи на любопитна защитната формация на ЦСКА заради контузиите на Иван Бандаловски и Пламен Крачунов. Като десен бек игра новото попълнение Венци Василев, в центъра си партнираха Апостол Попов и Ангел Грънчов, а отляво титуляр е Венков. В средата на терена излязоха Анисе и Лукас Саша, по крилата Игнасио Варела и Присо. В атака един зад друг играха Мартин Камбуров и Сержиньо, като Спас Делев остана резерва.

ЦСКА имаше превес в първите 15 минути, когато създаде две положения. До края на първото полувреме играта и на двата отбора беше бавна, изпълнена с брак и неточности. В 14-ата минута Мартин Камбуров от границата на малкото наказателно поле уцели горната греда зад вратаря Божидар Митрев. Две минути след това след центриране на Присо отдясно Камбуров игра с глава, вместо да стреля с крак и Митрев улови. В първия мач на Милен Радуканов не се видя кой знае каква промяна в играта на ЦСКА, въпреки че футболистите показаха желание, имаха надмощие и опитваха атаки. Присо игра добре по десния фланг, но традиционно – беше неефективен при последния пас или завършващия удар. Камбуров в трети пореден мач не демонстрира класата, която имаше преди, остава изолиран и статичен. Локомотив не създаде нито едно голово положение, за да направим оценка на защитата на ЦСКА. Най-активни в “червено-черно” бяха Димитър Телкийски и Бранимир Костадинов по двете крила, които опитваха центрирания, а те не водеха до нищо опасно за Томас Черни.

На полувремето Емил Велев направи две промени в състава, явно недоволен от безидейната игра в офанзивен план. Треньорът извади Телкийски и Антонио Павлов и вкара Крум Бибишков и дебютантът в състава на Локомотив – Маркиньос. Така в предни позиции Локомотив заигра с Крум Бибишков на върха на атаката, а зад него Маркиньос. Даниел Пеев се премести по лявото крило, а Бранимир Костадинов мина отдясно. И през втората част двата отбора много слабо, разпокъсано и без никакви голови положения. В 53-ата минута Венков стреля от наказателното поле, но Божидар Митрев изби. Последва мъка на стадиона в Своге, ритане на топката и грешки на футболистите и в двата тима. Локомотив продължи да разчита на центрирания от двете страни на наказателното поле, но при нито едно от тях не успя да застраши Черни. Маркиньос пораздвижи играта на “червено-черните”, но резултатът беше само една греда, дело на Крум Бибишков в 76-ата минута. Милен Радуканов извади Присо и пусна Спас Делев, който нямаше време да промени играта на ЦСКА в предни позиции. В последните минути Ивайло Чочев смени Мартин Камбуров и заигра заедно със Спас Делев на върха на атаката. В 82-ата минута Крум Бибишков вкара топката във вратата на ЦСКА, но беше маркирана засада.

Двубоят по минути ТУК

ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ) - ЦСКА 0:0


Локомотив (Сф): 1.Божидар Митрев, 16.Мартин Димитров, 6.Александър Бранеков, 21.Румен Трифонов, 18.Александър Дюлгеров, 77.Даниел Пеев, 88.Атанас Борносузов, 26.Николай Николов, 9.Антонио Павлов (46 - Крум Бибишков), 90.Бранимир Костадинов (74 - Том), 12.Димитър Телкийски (46 - Маркиньос)
Резерви: 84.Валентин Галев, 11.Кристиян Добрев, 76.Крум Бибишков, 14.Димитър Илиев, 22.Антонио Цанков, 28.Маркиньос, 23.Том




ЦСКА: 12.Томас Черни, 21.Венцислав Василев, 19.Апостол Попов, 25.Ангел Грънчов, 4.Миахил Венков, 8.Лукас Саша, 10.Сержиньо, 17.Абел Анисе, 22.Мартин Камбуров (81 - Ивайло Чочев), 70.Игнасио Варела (77 - Кириякидис), 99.Нджонго Присо (67 - Спас Делев)
Резерви: 85.Божидар Стойчев, 6.Костадин Стоянов, 7.Спас Делев, 14.Серж Нюаджи, 15.Станко Йовчев, 18.Ивайло Чочев, 55.Илияс Кириакидис



Градски стадион, Своге
Съдия: Александър Костадинов
Жълти картони: Маркиньос (Локомотив); Сержиньо, Лукас Саша (ЦСКА)