Организационният комитет по отбелязване на 50-годишнината от първото участие на „Левски“ в евротурнирите даде пресконференция преди юбилея, който ще бъде честван на 10 октомври с мач срещу шведския Юргорден, който е и първият съперник на „сините“ в Еврора през 1965 г. Участие в пресконференцията на стадион „Георги Аспарухов“ взеха Николай Козарски и Петър Петров.
 
„Левски“ е единственият български клуб със 100-годишна история и със сериозно присъствие в Европа - 50 години в европейските клубни турнири. Затова искаме да вдъхнем и малко кураж, и да информираме „сините“ привърженици за това, какво е било, и да могат да си представят какво може да бъде," заяви Козарски.
 
„На 10 октомври в 15:30 часа всички, които са решили да дойдат на този наш празник, да бъдат на стадиона, за програмата преди мача“, заяви Петров.
 
Петър Петров презентира и анкетите, които вървят на официалния сайт на юлибея – levski50.eu: „Всеки един глас в нашите седем анкети е важен, за да сме обективни. Всеки вот ще ни даде яснота. Ако има равен резултат, ще печели този, който е бил в по-старото време. Причината - потребителите на интернет са по-млади, и не си спомнят по-старите събития.“
 
„Със сигурност ще има и сърдити, и недоволни. И аз имам претенции, че мои любимци не са в тези анкети. Като например Илиан Илиев. Но сме гледали да има баланс. Всички, които са дали сърцето и живота си за „Левски“, ще бъдат поканени и уважени на юбилея,“ поясни Петров.
 
Резултатите от анкетите ще бъдат обявени на 9 октомври, ден преди юбилея. Феновете могат да избират най-добрата 11-орка на „Левски“ за 50 години в Европа, най-страхотното представяне на публиката, най-великият мач, най-драматичната загуба, най-красивият гол, най-добрият треньор и най-славната победа.
 
"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016