Победата срещу Уелс (1:0) в петък вечер бе мач номер 98 в кариерата на Стилян Петров за националния отбор, пише вестник "Тема спорт" . Капитанът на тима ни най-вероятно ще запише юбилейния си 100-тен двубой с фланелката на България на 4 юни догодина, когато гостуваме на Черна гора.

Ако не стане нещо непредвидено, догодина Петров ще изравни и изпревари рекорда на настоящия президент на БФС Борислав Михайлов от най-много срещи с екипа на трикольорите. Михайлов е първи във вечната ранглиста по този показател със 102 мача, но ФИФА признава постижението му с много уговорки заради включените към актива му срещи с олимпийски формации в средата на 80-те години.

Според някои статистици Стилян Петров вече е рекордьор, защото нито един от мачовете му не е спорен.За 98-те си двубоя за България Стилян има 40 победи, 26 равенства и 32 загуби, като е вкарал и 8 гола (4 в контроли и 4 в европейски и световни квалификации).

85 мача пък вече има Мартин Петров, което му отрежда шесто място в Топ 10. Мартин има и 19 попадения на сметката си за България./БЛИЦ