Станимир Стоилов обяви след загубата с 0:1 от Черна гора, че напуска националния отбор.

"Пожелавам късмет на заместника си. Ще бъда най-големият привърженик на националния отбор", каза Мъри.

"Тази загуба ни дойде в повече. С нея значително наваляват шансовете ни за класиране на Европейското. Днес трябваше да спечелим на всяка цена. Не искам да търся причините някъде другаде, освен в мен", заяви Стоилов.

"Най-вероятно ще подам оставка. Съжалявам най-вече, че се създаде негативна обстановка около националния отбор. Моето присъствие тежи на много хора. Някой от тях трудно преживяват класирането ни в Шампионската лига и успехите за Купата на УЕФА, особено когато те са със син екип", продължи Мъри.

"Доволен съм от момчетата. Аз си харесвам българския национален отбор. Опитах се да наложа по-атакуващ стил, но не се получи", каза още Станимир Стоилов веднага след загубата.

"Неприятна и тежка загуба, най-вече като резултат. Мач, който нормално трябваше да спечелим. Не успяхме да се възползваме от ситуациите, които имахме. След като се отдалечихме от нашата цел, най-нормалното е да си тръгна. Уведомих футболистите и президента на Българския футболен съюз, че си подавам оставката. Опитах се отборът да играе по-атакуващо, с повече рискове в защита, с по-офанзивен стил, който да ни гарантира повече положения. Мислех, че по този начин ще се преборим с противниците. Не се получи, но този път и щастието не беше с нас. Обстановката също не ми харесва, въпреки феновете, които днес ни подкрепяха. Медиите създадоха напрежение, което се отрази върху играчите, а не върху мен. Доволен съм от отношението на играчите, работихме перфектно. Те са отлични футболисти. Съжалявам, че и някои от най-добрите ни играчи напуснаха националния отбор. България притежава една група от добри футболисти. Все още имаме шансове за бараж, но ще трябват минимум две победи навън и успех в домакинските мачове. Липсваше класа в завършващите удари във всички двубои", заяви Мъри на пресконференцията след двубоя.

"Естествено, знам че за един месец ще бъде трудно на БФС да намери заместник, но така е най-добре за всички. Насочвам се към клубния футбол. Смятам, че там е силата ми, да работя всеки ден и да изграждам стил и отбор. Ще бъде добре и предложение от чужбина, но ще бъде много трудно, нас българите не ни харесват. Съжалявам най-много, че разтурихме един добър отбор. Създаде се една негативна обстановка около тима. Призовавам феновете винаги да са на стадиона", завърши Стоилов. /БЛИЦ